BCG: Internet goed voor 10% van economie in 2015

29 oktober 2010 Consultancy.nl
Meer nieuws over

Internet was vorig jaar in het Verenigd Koninkrijk goed voor een omzet van €115 miljard of 7,2% van het totale Britse Bruto Binnenlandse Product (BBP). De eilandbewoners zijn daarmee de grootste interneteconomie ter wereld. De sector is nu groter dan de bouwsector, de transportsector of de nutssector. Dat blijkt uit een rapport van de Boston Consulting Group in opdracht van internetzoekmachine Google.

Rapport: The Connected Kingdom - How the Internet is Transforming the UK Economy

Onderzoekers van het strategy consulting bureau verwachten dat de Britse interneteconomie tegen 2015 tussen 10% - 13% van het BBP zal uitmaken. Hiermee kan de interneteconomie de facto groter worden dan de financiële sector. De waterfall analyse van BCG is hieronder weergegeven:

Waterfall UK Economy

Een groot gedeelte van die groei mag worden toegeschreven aan consumptie: het online kopen van producten, maar ook wat consumenten betalen om toegang tot internet te krijgen. De rest komt van overheidsuitgaven, privé-investeringen en uitvoer van internetdiensten.

Boston Consulting Group maakte een e-intensity index op waarin de landen worden gerangschikt, naarmate de intensiteit van hun internetgebruik. Op één staat Denemarken, gevolgd door Zuid-Korea, Japan, Zweden, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.