Booz & Company partner is young global leader 2011

01 april 2011 Consultancy.nl

Niko Canner, senior partner bij Booz & Company en het Change Leadership-kantoor in New York, is verkozen tot een “Young Global Leader 2011”. Hij is één van de 190 jonge leidinggevenden die dit jaar zijn uitgekozen, vanwege hun professionele prestaties, maatschappelijke toewijding en potentie om de toekomstige wereld vorm te geven.

De Young Global Leaders 2011 werden uit bijna 5000 kandidaten gekozen door een selectiecomité onder leiding van koningin Rania van Jordanië. De nieuwe groep bestaat uit 65 verschillende nationaliteiten en alle maatschappelijke sectoren: business, burgerlijke samenleving, sociaal ondernemerschap, politiek en overheid, kunst en cultuur en opinie en media.

“Dit is een beslissend moment in de geschiedenis. Dit is het moment waarop leiders over scheidslijnen tussen kennisgebieden, politieke posities en nationale grenzen heen moeten stappen. De Young Global Leaders-gemeenschap creëert juist een forum om dit te bereiken. Ik ben zeer vereerd om daar deel van uit te maken”, zei Niko Canner als reactie op zijn nominatie. Hij was mede-oprichter en managing partner van Katzenbach Partners LLC en leidde het bedrijf toen het in tien jaar tijd groeide naar 100 consultants in vier kantoren. Hierna fuseerde Katzenbach Partners met Booz & Company.

Canner is al eerder opgemerkt als rijzende ster: in 2008 werd hij verkozen tot één van de tien “nieuwe goeroe’s” door Fortune magazine. Bovendien wordt hij in zakelijke publicaties veelvuldig geciteerd als thought leader op het gebied van management en business strategy.

Nieuws