Booz maakt roadmap voor elektrische auto's in India

10 augustus 2011 Consultancy.nl

De Indiase overheid heeft international adviesbureau Booz & Company ingehuurd om een stappenplan te maken voor de promotie van elektrische voertuigen in India. Het strategy consulting bedrijf zal naar de mening vragen van meer dan 7,000 belanghebbenden, onder wie mensen uit de overheid en het bedrijfsleven, en het algemene publiek. Het rapport zal gepresenteerd worden tijdens een conferentie op 7 september 2011.

Booz & Company zal helpen bij de zoektocht naar de beste manier voor India om elektrische voertuigen te promoten, welk soort beleidsinterventie noodzakelijk is en welke verdere stimulansen moeten worden gegeven.

"Het idee achter deze studie is dat we willen weten welke problemen moeten worden aangepakt om elektrische voertuigen in ons land te promoten", zei Sugato Sen, hoofdopdrachtgever van het onderzoek en werkzaam bij de Society of Indian Automobile Manufacturers (SIAM).

India focust zich op elektrische mobiliteit
Elektrische mobiliteit staat hoog op de agenda van de Indiase overheid. Enkele maanden geleden werd een National Board for Electric Mobility opgericht. Deze commissie wordt gevormd door bedrijven uit het MKB en topambtenaren van de overheid. Daarnaast kondigde de overheid vorig jaar aan de fabrieksprijzen van elektrische voertuigen tot 20% te willen stimuleren.

Nieuws

Meer nieuws over