Booz & Co begeleidt fusie AOL en The Huffington Post

24 februari 2011 Consultancy.nl

AOL heeft Booz & Company ingehuurd om de fusie integratie tussen AOL en The Huffington Post te begeleiden. De deal zal naar alle waarschijnlijkheid eind Q2 2011 worden afgerond, daarna zal een fusie integratie proces volgen van meer dan zes maanden. Booz & Company consultants zijn inmiddels begonnen met de strategishe plannen en fusie integratie blueprint.

Reorganisatie

Onderdeel van de integratie wordt ook een reorganisatie. In de filing naar de SEC had AOL aangekondigd dat het voor circa $20 miljoen wil reorganiseren in 2011 als gevolg van overlap in kosten. Booz & Company zal AOL ook adviseren op het gebied van de reorganisatie en verschillende headcount / FTE efficiency analyses uitvoeren.

AOL overname van The Huffington Post

Begin februari werd bekendgemaakt dat Amerikaanse internetbedrijf AOL de populaire weblog en nieuwssite The Huffington Post heeft overgenomen voor $315 miljoen. In vijf jaar tijd is weblog The Huffington Post een van de belangrijkste nieuwssites van de VS geworden. In 2010 maakte ‘The HuffPo’ voor het eerst winst. Er werken zo’n 70 medewerkers en verder wordt de site gevuld door zo’n 6,000 niet-betaalde bloggers.

Door de overname bereikt AOL nu van 117 miljoen mensen per maand in de VS en 270 miljoen mensen wereldwijd.

Nieuws