Booz & Co alumni Karin Dorrepaal naar DSM

13 september 2010 Consultancy.nl

Booz & Company alumni Karin Dorrepaal is door DSM aangesteld als Senior Vice President Strategy & Acquisitions met ingang van 1 september 2010.

14 jaar werkzaam als adviseur bij Booz & Company

Karin Dorrepaal heeft 14 jaar als consultant gewerkt voor organisatieadviesbureau Booz Allen Hamilton / Booz & Company. In 2000 werd ze partner van de Nederlandse tak en mocht ze de titel Vice President Booz Allen Hamilton Nederland voeren. Binnen Booz specialiseerde Dorrepaal zich in healthcare en life sciences. Volgens Rob Schuyt, voormalig Vice President van Booz Allen Hamilton heeft Dorrepaal een "belangrijke rol heeft gespeeld bij het opzetten van de healthcare-tak van Booz Allen Hamilton in Europa".

In 2004 verliet ze Booz Allen Hamilton om lid te worden van de raad van bestuur van het Duitse farmabedrijf Schering. Dorrepaal was hiermee de eerste vrouw in de raad van bestuur van het bedrijf en tevens de eerste niet-Duitse die deel uitmaakte van het bestuur van een DAX-30 bedrijf (de Duitse variant van de AEX-index).

Over Karin Dorrepaal

Karin Dorrepaal studeerde psychologie en promoveerde in de geneeskunde op een onderzoek naar pijnbestrijding bij kankerpatiënten. Dorrepaal concludeerde dat artsen destijds te weinig aandacht besteedden aan pijnbestrijding. Na haar studie volgde ze een MBA-opleiding in Rotterdam (Rotterdam School of Management).

Nieuws

Meer nieuws over