Boer & Croon lanceert Young Executives ook in Noorden

14 november 2009 Boer & Croon

Boer & Croon start in januari 2010 een Young Executives programma voor jong talent in het noorden. Het Young Executives programma van Boer & Croon is een samenwerkingsverband in de noordelijke regio met diverse partnerorganisaties waaronder een aantal grote publieke en private organisaties. Jonge professionals worden gedurende twee jaar op flexibele basis ingezet bij deze partnerorganisaties met de intentie om aansluitend ook bij één van hen in vaste dienst te treden. Op deze manier werkt Boer & Croon mee aan behoud van jong talent in het Noorden.

Behoud van jong talent in de noordelijke regio blijft lastig. Topstudenten hebben na hun studententijd in Groningen al snel de neiging naar de Randstad te vertrekken om hun carrière daar op te bouwen. Adviesbureau Boer & Croon speelt in op de behoefte van diverse organisaties in het noorden om dit jong talent een programma aan te bieden dat hen een stevige basis biedt voor een managementcarrière. Jong talent vervult opdrachten bij o.a. Waterbedrijf Groningen, Leveste, Zorggroep Midden-Drenthe (Bethesda & Zorgpalet), RDW, gemeente Groningen, RUG, IB-Groep en Hanzehogeschool.

Aanvullend op de dertigers die vaak ook terugkeren naar het noorden, wil men op deze wijze een groep creëren die vanaf het begin al in het noorden blijft en een carrière en netwerk opbouwt. Op dit moment is de werving van talentvolle starters in het noorden in volle gang. Jong managementtalent met een goed ontwikkeld probleemoplossend vermogen, uitstekende interpersoonlijke vaardigheden en een actiegerichte houding kunnen solliciteren voor Young Executives Noord.

“De uitstroom van jong talent uit het noorden is ook in onze ogen te hoog”, aldus Sibrand Poppema, voorzitter van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen. “Wij zijn heel blij met het initiatief van Boer & Croon om behoud van talent in het noorden op deze wijze te faciliteren en zorg te dragen voor een effectieve instroom en doorstroom binnen de noordelijke organisaties.” Ook vanuit de Hanzehogeschool wordt het programma met enthousiasme ondersteund. “Onder de studenten aan de Hanzehogeschool zit veel potentieel wat heel goed toegevoegde waarde kan leveren bij noordelijke organisaties. Dit programma biedt heel interessante mogelijkheden en kan met een breed draagvlak en participatie in de noordelijke regio absoluut veel opleveren”, aldus Marian van Os, vice-voorzitter van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool.

De Young Executives uit het programma van Boer & Croon worden bij diverse publieke en private organisaties in het Noorden ingezet in verschillende opdrachten en projecten die de basis leggen voor een goede ontwikkeling in de praktijk. Zij helpen organisaties op deze wijze met het oplossen van managementknelpunten terwijl ze actief werken aan hun eigen ontwikkeling. Senior managers uit het bedrijfsleven begeleiden hen hierbij en voorzien in inhoudelijke expertise en know-how.

Nieuws