Boer & Croon stopt alle diensten aan BenW Amstelveen

14 maart 2011 Consultancy.nl

Adviesbureau Boer & Croon is eind februari per direct gestopt met alle werkzaamheden voor het college B&W van Amstelveen. Ook twee andere externe partners zijn met onmiddellijke ingang opgehouden met hun werk. Dit blijkt uit onderzoek van het Amstelveens Nieuwsblad.

De drie adviesbureaus speelden een belangrijke rol in de projectorganisatie van de A9. Ze voorzagen onder andere in de projectdirecteur, enkele teamleiders en een aantal specialisten. Het college B&W zag echter geen mogelijkheden tot de financiering van €100 miljoen voor de tunnel, en brak het contract met het Rijk open. Volgens de drie adviseurs was er hierdoor geen reden meer tot verdere werkzaamheden. Aan het project werken nu alleen nog de Amstelveense ambtenaren.

Geldtekort bij de gemeente

De adviesbureaus hebben als officiële reden voor hun vertrek gemeld dat zij zich niet konden verenigen met de gekozen strategie en werkwijze van de gemeente. Echter wordt vermoed dat de belangrijkste reden voor hun vertrek ligt in de financiële problemen van het project. Het vorige college B&W heeft de €6,5 miljoen, die voor het project beschikbaar was, grotendeels uitgegeven. Het nieuwe college heeft direct na zijn aantreden aangegeven dat er geen nieuwe financiële middelen voor het project komen. Er was toen al vijf miljoen euro besteed.

Projectoverdracht

Boer & Croon heeft laten weten dat de resultaten en producten zullen worden vastgelegd en gearchiveerd en alle informatie zal worden overgedragen aan de staande organisatie. Nu de financiële middelen zeer beperkt zijn geworden zal de overgebleven ambtenarenorganisatie echter weinig meer te doen hebben.

Nieuws