Boer & Croon CF begeleidt Sandd-SelektMail overname

17 januari 2011 Consultancy.nl

Boer & Croon Corporate Finance adviseert Sandd bij de overname van concurrent SelektMail van Deutsche Post. Consultants van Boer & Croon die o.a. betrokken zullen zijn bij de deal zijn Alexander van Rossum (Managing Partner van Boer & Croon Corporate Finance), Willem Cramer, Adriaan Voormolen en Mels Huige. Dat meldt fusies en overnames website OverFusies.nl.

Boer & Croon heeft in het verleden ook al financial advisory en corporate finance diensten geleverd aan Sandd. In de zomer van 2010 adviseerde Boer & Croon ook al Sandd bij een financiële herstructurering (aandeelhouders NIBC Capital Partners, Neon Private Equity en Trimoteur verkochten destijds hun aandeel aan een informele investeerders).

Overname was geen verassing

De overname van SelektMail was geen volkomen verassing voor analisten. Al jaren is bekend dat de krimpende postmarkt ''eigenlijk te klein is'' voor de huidige spelers, aldus een analist. Bovendien meldde verschillende media al in de zomer van 2010 dat Sandd van plan was om de opbrengsten van de financiële herstructurering te gebruiken voor een vorm van samenwerking met concurrent SelektMail.

Sandd wil op lange termijn 25% marktaandeel

Door de overname van SelektMail zal het marktaandeel van Sandd op de Nederlandse postmarkt groeien van 10 procent in 2010 naar 16 procent in 2011. Op de lange termijn mikt Sandd op een marktaandeel van 20 tot 25 procent.

Integratie afhankelijk van Nma

De overname is nog onder voorbehoud van goedkeuring van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Alhoewel Sandd postbedrijf SelektMail binnen enkele maanden wil integreren zal het schema van integratie afhangen van de snelheid waarmee de NMa instemt. ''Als de toestemming binnen is, is het een kwestie van maanden.'' aldus de Sandd-woordvoerder.

Nieuws