Boer & Croon: CEO voelt verantwoordelijkheid reputatie

20 juli 2011 Profnews

CEO's voelen zich alleen verantwoordelijk voor de reputatie van het bedrijf. Een CEO voelt zich niet de verpersoonlijking van de onderneming, daarvoor is hij te bescheiden. Wel accepteert hij de rol van boegbeeld, zo blijkt uit het onderzoek van Boer & Croon onder 20 Nederlandse CEO's.

Uit het onderzoek 'Merk en Reputatie in de Boardroom' blijkt verder dat de leiderschapstijl van de CEO niet altijd overeenkomt met de eigenschappen die aan het corporate merk worden toegedicht. Veel CEO's vinden hun eigen stijl visionair, terwijl de bedrijfscultuur in feite proces- of marketinggericht is. De CEO's hebben een sterk zelfbeeld en denken dat het externe beeld van hun bedrijf erg positief is. In de praktijk echter, is het zelfbeeld minder sterk en kan het externe beeld minder positief zijn.

De affiniteit van de CEO met het merk en de reputatie hangt veel af van de bedrijfstak. De ondervraagde CEO's in bouw, techniek en financiële sector tonen terughoudendheid in hun profilering en die van hun bedrijf.

Nieuws