BMC onderzoekt inwonerstevredenheid van Lochem

18 november 2011 Consultancy.nl

Gemeente Lochem heeft adviesbureau BMC ingehuurd om de tevredenheid van inwoners en effectiviteit van burgerparticipatie te onderzoeken. De gemeente wil weten wat inwoners vinden over de wijze waarop de gemeente hen bij plannen betrekt en wat Lochemers vinden over de kwaliteit van communicatie. Het adviesbureau heeft circa 3 jaar geleden een soortgelijk onderzoek uitgevoerd voor de gemeente.  In januari 2012 maakt BMC de uitkomsten van het onderzoek aan de gemeente bekend.

In het onderzoek kunnen inwoners hun mening geven over de informatievoorziening van de gemeente. Ook worden er vragen gesteld over hoe betrokken inwoners zijn bij de gemeente en het maken van gemeentelijke plannen. Met de feedback willen de bestuurders van Lochem “de gemeentelijke informatie verbeteren” en inwoners “nog beter betrekken bij het maken van gemeentelijke plannen.”

Verstuurd naar meer dan 1,000 respondenten
Het onderzoek is eind oktober verspreid naar 1,350 willekeurig gekozen inwoners. Omdat het aantal ingestuurde vragenlijsten sterk achter blijft bij de verwachtingen is de termijn om te reageren verlengd tot en met 26 november. Daarnaast maken deelnemers kans op een beloning: onder de inzenders verloot de gemeenten een VVV-cadeaubon van €25.

Nieuws