Berenschot: FrieslandCampina wint P&O Proffie 2010

08 oktober 2010 Berenschot

FrieslandCampina heeft de P&O Proffie gewonnen, de vakprijs voor excellent HR-beleid in Nederland. De P&O Proffie wordt jaarlijks georganiseerd o.a. door adviesbureau Berenschot.

Na diverse selectierondes behoorde het zuivelbedrijf samen met de Nederlandse Spoorwegen, Heinz Nederland, Imtech Infra en de KLM tot de overgebleven vijf genomineerden. Na een laatste presentatie van de vijf kandidaten in Kasteel Amerongen riep de jury FrieslandCampina tot winnaar uit.

P&O Proffie 2010

De jury prijst de zeer proactieve en strategische rol van HR in het fusietraject van Friesland Foods en Campina. De twee voormalige aartsrivalen zijn twee jaar geleden gefuseerd. HR heeft het voortouw genomen en veel initiatieven ondernomen die een snelle eenwording mogelijk maakte. Zo zorgde HR voor effectieve integratietrajecten ten aanzien van de nieuwe identiteit en ontwikkelde ze een compleet nieuwe beloning- en beoordelingsstructuur. Ook kregen de managers een nieuw leiderschapsprogramma. Naast het sluiten van enkele vestigingen wist HR bovendien snel nieuwe medewerkers aan te trekken voor de nieuwe kantoren dankzij een voortvarende wervingscampagne. ‘Door de belangrijke rol van HR is de fusie snel en voortvarend gelopen, waardoor de organisatie zich direct heeft kunnen focussen op de continuïteit en kwaliteit van het primaire proces’, aldus de jury.

HR-Innovatieprijs

Ingram MICRO B.V. is de winnaar van de HR-Innovatieprijs, de prijs voor vernieuwende en verfrissende HR initiatieven. Deze tussenleverancier van elektronica onderdelen opereert in een zeer competitieve markt. Ondanks beperkte middelen weet HR hier op een creatieve en effectieve manier medewerkers aan zich te binden, aldus de jury. De organisatie investeert veel in een goede sfeer door spraakmakende personeelsactiviteiten te organiseren. Medewerkers kunnen zich goed ontwikkelen dankzij een slim opleidingenbeleid. De jury roemt ook de aandacht voor persoonlijke groei. Werknemers doen onder andere aan teambuilding tijdens charitatieve projecten in Ghana. Managers worden scherp gehouden door een jaarlijkse beoordeling door de eigen medewerkers. De conclusie van de jury luidt dan ook: ‘Het hele HR-beleid van Ingram is erop gericht zo innovatief mogelijk te zijn met de middelen die ze hebben. Door de enorme daadkracht van HR is Ingram een aantrekkelijke werkgever.’

Initiatiefnemers en partners

Initiatiefnemers van de prijs die sinds 2004 wordt uitgereikt, zijn Berenschot, Tempo-Team, IntermediairPW en NVP. De winnaar van vorig jaar was KPN. De HR-Innovatieprijs ging toen naar Microsoft.

Nieuws

Meer nieuws over