Berenschot: Derde van ICT adviseurs wil nieuwe baan

14 juni 2011 Consultancy.nl

Bijna eenderde van de ICT-adviseurs is op zoek naar een andere baan. Dit blijkt uit de Salary Survey, een jaarlijks beloningsonderzoek van Automatisering Gids en Berenschot.

Meer salaris
Vorig jaar wilde 26% van de respondenten van baan veranderen, dit jaar was dat 30%. De belangrijkste reden hiervoor is salarisverbetering. Al drie jaren op rij stijgen de salarissen van ICT-consultants minimaal en moeten zij inleveren op secundaire arbeidsvoorwaarden. Vorig jaar waren adviseurs in deze sector nog voornamelijk op zoek naar een andere baan voor betere ontwikkelingsmogelijkheden

Positieve toekomstblik
Ondanks de ontevredenheid over hun salaris zien veel respondenten hun toekomst zonnig tegemoet. Bijna 57% ziet nu al een verbetering van de arbeidsmarkt plaatsvinden. ZZP-ers zijn het meest positief: maar liefst 78% ziet de markt aantrekken. Onder ICT-ers in loondienst bij een IT-bedrijf is 65% positief. Minder dan de helft (40%) van de medewerkers op een IT-afdeling van een gebruikersorganisatie merkt significante verbetering.

Daar waar ZZP-ers vaak denken dat er al dit jaar een serieus herstel van de markt zal zijn, verwachten veel ICT-ers in loondienst dat de arbeidsmarkt pas in 2012 flink aantrekt. Uit het onderzoek bleek verder dat een kleine 12% van de geënquêteerden het herstel pas in 2013 ziet komen; bijna 7% ziet de markt nooit meer terugkeren naar het niveau van voor de crisis. Toch zijn ZZP-ers niet louter positief. Van hen denkt 20% dat de vraag naar ICT-ers nooit meer zo groot zal zijn als voor de crisis.

Nieuws