Itineris koopt het Amerikaanse Crimson Oak Consulting

13 maart 2012 Consultancy.nl

Het Belgische IT consulting bedrijf Itineris heeft het Noord-Amerikaanse consultancykantoor Crimson Oak Consulting overgenomen. Beide adviesbureaus richten zich specifiek op klanten in de nutssector. Door de overname maken circa 60 adviseurs de overstap en heeft Itineris ruim 200 consultants in dienst. De naam Crimson Oak Consulting vervalt en de Amerikaanse tak gaat verder als Itineris.

Itineris is in 2003 opgericht Edgard Vermeersch en heeft sindsdien een sterke positie weten te bemachtigen in de IT consulting markt voor nutsbedrijven. Het bedrijf specialiseert zich in diensten en softwareoplossingen gebaseerd op Microsoft Dynamics AX.

De overname is in lijn met de ambitie van het adviesbureau uit Gent. Circa een half jaar geleden pompte CEO Edgard Vermeersch samen met de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV €4,5 miljoen in Itineris om het bedrijf verder te doen groeien. “Met de overname van Crimson Oak Consulting vergroten we onze kennisen expertise van de nutssector en breiden we onze activiteiten uit in de V.S.” zegt Edgard Vermeersch in het persbericht. "Crimson Oak is één van de weinige bedrijven die kijken hoe de levensduur van klanteninformatiesystemen in de nutssector verlengd kunnen worden en heeft hierin een uitstekende reputatie op de Amerikaanse markt”. De topman geeft verder ook aan dat Itineris verder kijkt naar mogelijke nieuwe overnametargets.

Nieuws

Meer nieuws over