BCG beste US Turnaround Consulting onderneming

14 juli 2010 Consultancy.nl

Op het jaarlijkse Global M&A Turnaround Atlas Awards gala, gehouden in Chicago, heeft de Boston Consulting Group (BCG) 4 prijzen gewonnen. BCG ontving de prijzen voor zijn werk bij het adviseren van het Amerikaanse Treasury Department, tijdens de Chapter 11 reorganisatie (faillissement) van General Motors en Chrysler afgelopen jaar.

BCG, het enige managementadviesbureau dat de Presidential Task Force adviseerde over de auto-industrie, won de prijzen “Turnaround Consulting Firm of the Year (Large Markets/Global)” en “Turnaround Consultant of the Year (Large Markets)”. De leidinggevende partner was Xavier Mosquet, een senior partner die aan het hoofd staat van BCG’s kantoor in Detroit en de wereldwijde Automotive afdeling van het bedrijf leidt. Adviesbureau BCG deelde de prijzen “Chapter 11 Reorganization of the Year ($5 billion plus)” voor zijn werk bij GM en “Special Situation M&A Deal of the Year ($500 million plus)” voor zijn werk in de reorganisatie en verkoop van Chrysler aan Fiat.

“Ik ben zeer vereerd dat ik deze Turnaround Atlas Awards mag ontvangen”, zei Mosquet. “Ik deel hen met het BCG team dat intensief heeft gewerkt aan de projecten bij GM en Chrysler en met de andere winnaars die zulke geweldige partners zijn geweest. Ik wil de gehele Presidential Task Force in de auto-industrie erkenning geven voor hun toewijding en de unieke mogelijkheid die ze ons gegeven hebben om een verschil te maken en duizenden banen te sparen. Dit is een kritisch element van de meeste reorganisaties en we moeten hen bedanken voor wat zij hebben gedaan.”

Boston Consulting Group's gewonnen Turnaround Atlas Awards volgen op vergelijkbaar succes op het M&A Advisor’s jaarlijkse Turnaround Awards gala, gehouden in maart in Palm Beach, Florida. Op dat evenement ontving BCG prijzen voor “Chapter 11 Reorganization of the Year ($100 million and above)” en voor de beste reorganisatie in de sector “Industrial Manufacturing/Distribution”.

Turnaround Atlas Awards
De Turnaround Atlas Awards tonen excellentie aan in opdrachten en deals die gesloten werden in de herstructurerings-, reorganisatie- en turnaroundgemeenschappen wereldwijd. Ze zijn onderdeel van het wereldwijde bedrijf M&A Atlas Awards.

Nieuws