Atos Consulting begeleidt fusie in zorgbranche

04 april 2011 Consultancy.nl

Atos Consulting en advocatenkantoor Van Doorne begeleiden de fusie van revalidatiecentra De Hoogstraat en Sophia Revalidatie. Beide bedrijven willen fuseren met behoud van eigen identiteit.

Executive partner Leo Wildeman geeft leiding aan het team van Atos Consulting. Wildeman heeft uitgebreide ervaring met het adviseren bij fusies en overnames in de financiële en gezondheidszorgsector. Hij werkte tussen 1987 en 2001 bij KPMG. In 2001 kwam hij bij Atos Consulting, een adviesbureau dat veel diensten levert aan bedrijven in de gezondheidszorg. Deze diensten richten zich op strategisch advies bij fusies en overnames, maar ook op de ICT-organisatie van zorginstellingen en de implementatie van het elektronische patiëntendossier.

De twee revalidatiecentra zijn begin 2010 begonnen met gesprekken over een eventuele fusie. Doel is voor beide een versterking van de regionale positie. De fusieplannen zijn op 4 maart 2011 bekendgemaakt bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Het gecombineerde bedrijf zal, op basis van de huidige personeelsbestanden, 1200 werknemers en negen vestigingen hebben. De Hoogstraat heeft 600 medewerkers en is gevestigd in Utrecht. Ook Sophia Revalidatie heeft 600 werknemers in dienst en is aanwezig in Den Haag, Delft, Gouda en Zoetermeer. Met de fusie ontstaat één van de grootste gespecialiseerde revalidatiecentra van Nederland.

Nieuws

Meer nieuws over