AT Kearney: lichte verbetering in omzet autobranche

15 oktober 2009 Consultancy.nl

Toeleveranciers aan de autobranche zien de situatie ten opzichte van mei 2009 licht verbeteren. Vooral de kleinere toeleveranciers, maar ook enkele grotere, beoordelen de marktontwikkelingen beter als vier maanden geleden. In mei verwachtte driekwart van de grote ondernemingen een omzetterugval van meer dan twintig procent; nu is dat nog minder dan de helft. Dat meldt adviesbureau A.T. Kearney in haar automotive barometer, waarvoor wereldwijd meer dan 190 toeleveranciers aan de autobranche zijn ondervraagd.

Kleinere toeleveranciers zijn beduidend optimistische over hun toekomstkansen. De helft verwacht over 2009 zelfs een omzetstijging van meer dan tien procent te kunnen noteren. Ook het vertrouwen van de OE-leveranciers in de automobiel-industrie is lang niet zo somber als wel aangenomen wordt: slechts 24 procent van de Europese en 15 procent van de Amerikaanse toeleveranciers verwacht nog geconfronteerd te worden met een autofabrikant die zijn rekeningen niet meer kan betalen.

Martin Haubensak wil namens A.T. Kearney al te groot enthousiasme wel indammen: "De automotive barometer laat positieve signalen zien voor de automobielindustrie. De economische prikkels die de regering heeft gegeven, hebben gewerkt, maar de grote bandbreedte in de verwachtingen voor de toekomst geven al aan dat de industrie nog niet 'over de berg' is. De signalen voor een duurzame opleving zijn nog te zwak."

Nieuws

Meer nieuws over