A.T. Kearney verhuist in 2013 naar Amsterdam centrum

11 november 2011 Consultancy.nl

A.T. Kearney (ATK) verhuist in het eerste kwartaal van 2013 van haar huidige onderkomen in Amstelveen naar de nieuwe kantoortoren op IJDock. Het strategy consulting kantoor huurt 1.200 m2 op de vijfde en zesde verdieping en is naast het KLPD (3.400 m2) een van de eerste huurders van de kantoortoren. Daarnaast huurt A.T. Kearney ook parkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage.

Nathan Burgers, Managing Director A.T. Kearney Benelux, legt uit waaarom ATK heeft gekozen voor IJDock: “We hebben er een aantal jaren voor uitgetrokken om een geschikte werkplek te vinden in de binnenstad van Amsterdam. Daarbij speelde de infrastructuur, zoals ligging nabij het centrum, openbaar vervoer en goede parkeervoorzieningen, maar ook de uitstraling en een prima werkplek voor onze medewerkers een belangrijke rol.”

De verhuurmakelaar van het nieuwe project, DRS Makelaars, heeft bekendgemaakt dat het nog in onderhandeling is met verschillende overige consultancykantoren.

Uitstekende locatie
Het project, mogelijk gemaakt door grondwinning in het IJ, ligt op circa 500 meter van Amsterdam Centraal Station en is daarmee uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Burgers: “Wij denken met IJDock een uitstekende kantoorlocatie te hebben gevonden waarmee we ons als werkgever onderscheiden.”

Over het IJDock
Het kantoorgebouw op IJDock is ontworpen door architect Mikel van Gelderen van Zeinstra van Gelderen Architecten. Het eiland, ongeveer 180 x 60 meter groot, omvat in totaal zo’n 89.000 m2 BVO. De oplevering van de kantoortoren is naar verwachting derde kwartaal 2012 terwijl het volledige IJDock in het eerste kwartaal van 2013 wordt opgeleverd.

De belangen van A.T. Kearney zijn behartigt door Appelhoven Vastgoedadviseurs.

Nieuws