A.T. Kearney: Miljardenbesparing mogelijk in farma

17 februari 2011 Consultancy.nl

Een nieuwe studie van A.T. Kearney concludeert dat het komende decennium zeer uitdagend zal zijn voor de bio-farmaceutische industrie. Het strategy consulting en management consulting adviesbureau zegt dat de industrie $100 miljard of meer mis kan lopen op verwachte omzetprojecties, doordat patenten verlopen en minder nieuwe producten worden geïntroduceerd in de komende tien jaar. Het adviesbureau heeft echter ook potentiële gebieden voor prestatieverbetering geïdentificeerd: de industrie kan tussen de $40 en $80 miljard besparen door zich te focussen op supply chain, SG&A en R&D.

In het afgelopen decennium hebben bio-farmaceutische bedrijven diverse stappen gezet om hun operationele kostenstructuren te verbeteren: gefocuste strategieën over waar zij in onderzoek moeten investeren, het nastreven van meer (en grotere) fusies, het consolideren van fabrieken en het herorganiseren van verkoopkrachten. Maar ondanks deze inspanningen zijn de kosten bijna even snel toegenomen als de omzet.

Uit A.T. Kearney’s gedetailleerde onderzoek naar de financiële en operationele prestaties van de industrie bleek dat de biofarmaceutische industrie tussen de $40 en $80 miljard kan besparen door zich te focussen op drie gebieden: supply chain; sales, general and administrative (SG&A) en research and development (R&D).

Supply Chain

De supply chain, gemeten door de kosten van verkochte goederen (COGS) bepaalt normaliter een derde van de bio-farmaceutische bedrijfskosten. Ondanks veel pogingen om kosten te besparen is COGS als percentage van de omzet onveranderd gebleven sinds 2003. A.T. Kearney heeft mogelijkheden aangewezen om COGS te verminderen met 10 tot 20%. Dit komt neer op $18 tot $37 miljard voor de gehele industrie.

Sales, General and Administrative (SG&A)

Een beoordeling van SG&A-kosten als percentage van de omzet laat zien dat de ratio is verbeterd met slechts 0.4% gedurende de afgelopen tien jaar. Als gevolg daarvan heeft A.T. Kearney opties geïdentificeerd om de gemiddelde SG&A-prestaties met 15 tot 25% te verbeteren en de industriekosten met $19 tot $30 miljard te verlagen. Voorbeelden van mogelijkheden zijn onder andere analytics, ROI verbeteringen, enterprise shared-services models en sales innovation.

Research and Development (R&D)

De R&D-uitgaven als percentage van de omzet zijn toegenomen terwijl het aantal nieuwe producten dat naar de markt wordt gebracht is afgenomen. Hoewel beperkte vordering is gemaakt om deze trend om te keren, besteden leidende bedrijven veel tijd aan het verbeteren van de operations zonder de kwaliteit van het onderzoek op te offeren. Het onderzoek van A.T. Kearney identificeert mogelijkheden om de R&D-uitgaven met 10 tot 20% te reduceren, zonder de snelheid of effectiviteit te benadelen, waardoor de industrie $6 tot $12 miljard bespaart.

Nieuws

Meer nieuws over