ADL topman maakt overstap naar Celerant Consulting

01 maart 2012 Consultancy.nl

Celerant Consulting heeft Joseph Coote aangesteld als Senior Vice President en Global Lead voor het chemiekantoor van de firma. Coote is afkomstig van Arthur D. Little, waar hij ook leidinggevende was van het internationale energie- en chemiekantoor. Joseph Coote heeft meer dan twintig jaar internationale ervaring in de adviesbranche, met een focus op de sectoren energie en chemische producten. Voorafgaand aan zijn functie bij Arthur D. Little werkte hij voor het Amerikaanse adviesbureau Charles River Associates en A.T. Kearney.

“Celerant heeft een rijke 25-jarige traditie in het leveren van duurzame waarde voor klanten, en ik ben blij dat ik de mogelijkheid krijg om op die traditie en sterke positie in de chemische en procesindustrie voort te bouwen. Celerant trok mij aan om een aantal redenen: het bedrijf heeft vooral een toonaangevend dienstenaanbod in het bedrijfsleven en activaverbetering in de chemische sector. Dit omvat commerciële excellentie, operationele verbetering, kapitaalefficiency en dwingende capaciteiten in transactieondersteuning, geleverd aan zowel industriële klanten als private equity en financiële investeerders”, aldus Coote in reactie op zijn benoeming.

Positieve toekomst voor chemische industrie
Volgens Coote staat de chemische sector voor een periode van internationale opleving. Deze wordt vooral veroorzaakt door de toename van schaliegasgrondstoffen. Andere groeistimulansen zijn onder meer enorme investeringen en kapitaalinzet in chemische grondstoffen, en een hoge M&A-activiteit.

Nieuws

Meer nieuws over