ARIS Community verwelkomt 10,000ste lid

29 oktober 2009 IDS Scheer

De nieuwe ARIS Community heeft binnen vijf maanden tienduizend leden gekregen en is daarmee een groot succes. Hiermee is duidelijk geworden dat dit platform voor iedereen met interesse in Business Process Management (BPM) in een belangrijke behoefte voorziet.

De ARIS Community helpt BPM-experts en belangstellenden om hun kennis over BPM te verbreden. Ook kunnen ze contact leggen met andere deskundigen en geïnteresseerden. De community telt op dit moment twintig verschillende groepen, waaronder een universitaire groep en verschillende nationale gebruikersgroepen. Ook de Stichting ARIS Gebruikers Nederland (AGNL) maakt gebruik van de communityfaciliteiten.

Voor alle deelnemers aan de AGNL is een afgesloten groep opgericht. Hier kunnen ze informatie en ervaringen delen, maar ook gebruikmaken van alle content en mogelijkheden die de ARIS Community biedt. De AGNL is in het leven geroepen om ARIS-gebruikers te ondersteunen bij het verhogen van de toegevoegde waarde van deze oplossingen binnen hun organisatie.

IDS Scheer Nederland is nauw betroken bij de ARIS Community. Verschillende medewerkers, onder wie Frank Luyxks, Sven Roeleven, Eric Roovers en Ricardo Passchier, leveren regelmatig bijdragen in de vorm van artikelen.

Onderdeel van de ARIS Community is de ARIS Online Academy. Geïnteresseerden met weinig kennis van BPM kunnen gratis introductietrainingen via e-learning volgen. Voor experts biedt de academie uitgebreide informatie over de inzet van ARIS-producten in BPM-projecten. Al meer dan 2.500 mensen hebben gebruikgemaakt van het aanbod van de ARIS Online Academy.

Minder ervaren BPM-gebruikers kunnen gebruikmaken van ARIS Express, de gratis startersversie van ARIS. Deze is te downloaden op de site van de ARIS Community. Om bezoekers te stimuleren met Express aan de slag te gaan, is onlangs een competitie gestart. Deelnemers kunnen hun met ARIS Express gemaakte modellen inzenden. De grappigste en meest nuttige dingen mee naar een prijs.

“BPM-experts en -gebruikers hadden dringend een eigen platform nodig voor het delen van kennis. De verschillende mogelijkheden om informatie te delen en de procesmodellen die via de ARIS Community beschikbaar zijn, spelen duidelijk in op een behoefte onder BPM-doelgroepen. Tegelijkertijd zorgen strenge regels ervoor dat gebruikers niet bedolven worden onder spam of advertenties”, zegt Wolfram Jost, lid van de raad van bestuur van IDS Scheer en verantwoordelijk voor de wereldwijde productstrategie en -ontwikkeling.

Nieuws