Arcadis koopt Duitse duurzaamheids adviesbureau

21 december 2010 Arcadis

Arcadis heeft het Duitste duurzaamheids-adviesbureau Gesellschaft für oekologische Bautechnik mbH (GFOEB) overgenomen. Het in Berlijn gevestigd adviesbureau is gespecialiseerd in duurzaamheiddiensten voor gebouwen. Arcadis neemt GFOEB via een activa passiva transactie over per 1 januari 2011. Dat heeft Arcadis deze week bekendgemaakt.

GFOEB is opgericht in 1985 en heeft nu 15 medewerkers die adviesdiensten leveren waarmee de duurzaamheid en het energieverbruik van gebouwen kan worden geoptimaliseerd, maar waarbij ook verantwoorde keuzes worden gemaakt ten aanzien van de bouwmethode of materialen om zo de ecologische balans van gebouwen te verbeteren. Als medeoprichter van de Duitse Raad voor Duurzame Gebouwen, en lid van de Amerikaanse Green Building Council en verschillende andere gremia is GFOEB altijd een pionier geweest in duurzame oplossingen voor gebouwen.

“De vraag naar diensten die het verschil kunnen maken in de ontwikkeling van ‘groene gebouwen’ groeit. Opdrachtgevers in de vastgoedmarkt zoeken naar optimalisatie van de energie-efficiency van gebouwen en afwegingen rondom de duurzame aspecten van bouwprojecten, niet alleen voor nieuwe gebouwen, maar ook voor renovatie en onderhoud van bestaande panden. Door de uitgebreide ervaring en het uitstekende netwerk van GFOEB kunnen we onze klanten nog beter assisteren bij het behalen van hun economische en milieudoelstellingen”, aldus Stephanie Hottenhuis, CEO van Arcadis in Duitsland.

Nieuws

Meer nieuws over