Aon: Top 10 minst risicovolle steden voor werkgevers

22 oktober 2010 Aon Consulting

Werkgevers lopen het minste risico als zij hun werknemers werven, laten werken of verhuizen naar Toronto. Dat blijkt uit het Aon People Risk Index Ratings - een onderzoek dat voor het eerst is uitgevoerd door Aon Consulting - de consultingtak van Aon.

De Aon People Risk Index meet de risico's die werkgevers lopen bij de werving en plaatsing van hun werknemers in negentig steden over de hele wereld. De onderzoekers keken onder meer naar demografische gegevens, onderwijs, overheidsregelingen en werkgelegenheid.

De Top 10 steden met het minste risico voor werkgevers:

  Stad Land Risk rating
 Toronto Canada 70
 New York V.S. 73
 Singapore Singapore 74
 London V.K. 74
 Montreal Canda 77
 Zurich Zwitserland 78
 Stockholm Zweden 78
 Copenhagen Denemarken 79
 Amsterdam Nederland 79
 Los Angeles V.S. 80

 

Minste risico

De top vijf van minst risicovolle steden bestaat naast Toronto uit New York, Singapore, Londen en Montreal. Amsterdam staat op een (gedeelde) achtste plaats.

Toronto en Montreal doen het goed omdat er weinig corruptie is, gelijke kansen voor iedereen zijn en goede trainingsmogelijkheden en een goed sociaal vangnet. Londen en New York doen het goed omdat er veel gekwalificeerd talent rondloopt.

De top 10 wordt gedomineerd door steden uit Westerse landen. Singapore, de enige niet-westerse stad in de top tien, dankt zijn positie aan strenge wetten op het gebied van discriminatie en arbeidsomstandigheden.

Meeste risico

De voor werkgevers meest risicovolle steden zijn Dhaka in Bangladesh, Phnom Penh in Cambodja en Lagos in Nigeria. Werkgevers lopen hier relatief veel risico omdat deze steden enorm snel groeien. Zo wonen er in Dhaka 12 miljoen mensen, terwijl de stad ontworpen is voor een bevolking van 1 miljoen.

Download hier het rapport Aon People Risk Index Ratings (samenvatting)
Bekijk de Aon People Risk Portal voor volledige details.

Nieuws