Aon Consulting brengt schade Qantas A380 in kaart

03 december 2010 Consultancy.nl

De explosie in de motor van een Qantas Airbus A380, waardoor het vliegtuig 4 november jl. kort na het opstijgen terug moest keren naar Singapore, kost Qantas op zijn minst €53 miljoen aan directe schade, volgens een onderzoek van financial consultancy en risk management adviesbureau Aon Consulting.

Het exploderen van de A380 Rolls-Royce motor zal waarschijnlijk nog meer kosten wanneer indirecte kosten worden meegerekend, zoals extra reparaties, inspecties en het feit dat Qantas zijn A380-vloot een maand grotendeels uit de lucht heeft gehouden.

Tijdens de vlucht van 4 november ondervond de A380 motorproblemen niet lang na de stijging en keerde terug naar Singapore. Geen van de 440 passagiers en de 25 bemanningsleden raakte gewond.

Juridische procedure tegen Rolls-Royce

Qantas is op inmiddels een juridische procedure begonnen tegen Rolls-Royce als gevolg van een onderzoek van het Australische Bureau voor Transport Veiligheid (ATSB). Het ATSB onderzocht de motoren na het incident en concludeerde dat een onderdeel van de door Rolls-Royce gemaakte motor niet op de juiste wijze is geplaatst. Het gevolg was schade aan een buis die brandstof naar de motor voert. Daardoor kon er olie lekken en brand en motorpech ontstaan.

 

Nieuws

Meer nieuws over