Anna van Poucke Director Gezondheidszorg bij KPMG

20 december 2010 Consultancy.nl

Anna van Poucke gaat gaat per 1 januari 2011 aan de slag als bij adviesbureau KPMG waar ze als director gaat bijdragen aan de ontwikkeling van de adviespraktijk in de gezondheidszorg. Anna van Poucke was hiervoor bestuurder van DBC-Onderhoud en interim-manager/adviseur in de gezondheidszorg.

van Poucke verheugd met overstap

Met van Poucke haalt KPMG naar eigen zeggen “een bron van ervaring in de financiering en prestatie van de zorg” binnen. Van Poucke geeft aan veel zin te hebben in haar nieuwe baan. “De verdergaande marktwerking, de aandacht voor kosten en kwaliteit, de nieuwe mogelijkheden die ICT biedt, er is een enorme dynamiek ontstaan in de gezondheidszorg”, aldus Van Poucke. “Die zal alleen maar groter worden. Met de overstap naar KPMG en de kennis die daar al is verwacht ik dat we een sterk team kunnen neerzetten dat voor bestuurders in de zorg echt toegevoegde waarde heeft.”

Over Anna van Poucke

Van Poucke was van 2006 tot oktober 2010 als bestuurder bij DBC-Onderhoud verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van de DBC-systematiek voor medisch specialistische zorg en GGZ. Mede dankzij de inspanning van DBC-Onderhoud stabiliseerde het huidige DBC-systeem, waarmee een verruiming van de marktwerking naar 34 procent mogelijk werd. Voor haar functie bij DBC-Onderhoud was Van Poucke geruime tijd actief als interim-manager en adviseur in de gezondheidszorg. Fusie, spreiding en concentratie van zorg en zorgvernieuwing waren daarbij haar belangrijkste thema's.

Nieuws