Analisten positief gestemd over toekomst Logica

26 maart 2010 Consultancy.nl

Analisten zijn positief gestemd over de toekomst van management en ICT adviesbureau Logica.

Logica verlegt focus naar consulting en outsourcing

Logica gaat zijn focus verleggen van een model gericht op integratie, stroomlijning en investeren in groei, naar een model dat meer gericht is op consulting en outsourcing, stelt Citigroup-analist Gerardus Vos. Deze stap lijkt verstandig, stelt de analist, gezien de vraag in de sector naar een beweeglijker en lagere kostenstructuur. Aangezien het bedrijf geen reorganisatiekosten aankondigt voor 2010, lijkt het te gaan om een geleidelijke overgang.

Morgan Stanley: buy-advies

In het licht van het groeipotentieel voor de winst van 50%, hebben analisten van Morgan Stanley bekendgemaakt dat Logica aandelen momenteel 'goedkoop' en 'attractief' zijn. Het bedrijf is op de juiste weg om te profiteren van een mogelijk herstel in de vraag. Als Logica de beoogde dubbelcijferige marge weet te halen, dan taxeert Morgan Stanley de winst per aandeel voor 2012/13 op ongeveer 18 pence tegen 12 pence nu. Voor die doelstelling ziet Morgan Stanley twee impulsen: op de recente analistendag wees het bedrijf al op de kostenbesparing van 12%-13% van de omzet, terwijl een aantrekkende vraag de benuttingsgraad met name in Nederland sterk ten goede zal komen.

Gerardus Vos van Citigroup is het hiermee eens. De analist geeft een buy-advies, gebaseerd op de negatieve marktperceptie en relatief lage waardering voor Logica, ten opzichte van meer andere sectorgenoten als Capgemini, IBM en Ordina.

Nieuws