Booz Allen Hamilton rekruteert Amerikaanse soldaten

20 januari 2012 Consultancy.nl

Booz Allen Hamilton heeft een rekruteringspartnerschap met het Amerikaanse leger getekend. Hierdoor krijgen soldaten de kans om na hun militaire carrière een baan te krijgen binnen het adviesbureau.

Booz zal toegang krijgen tot de personeelsdatabase van het leger en het adviesbureau zal zijn arbeidsbehoeften aanpassen aan de vaardigheden die soldaten in het leger leren. Booz Allen zal zich focussen op werknemers met expertise op het gebied van acquisitievaardigheden, technologische kennis en administratieve ondersteuning.

“Ons partnership met het leger zal onze mogelijkheid verbeteren om de beste werknemers met een militaire achtergrond aan te trekken. Zij werken met de hoogste standaards en we kunnen hen de mogelijkheid geven om ons land op een andere en uitdagende manier te blijven dienen”, zei Betty Thompson, Senior Vice President bij Booz Allen Hamilton. “We zijn vooral erg blij omdat deze overeenkomst om soldaten te rekruteren zo goed past bij onze bedrijfscultuur en onze inzet voor een echt divers personeelsbestand.”

Het Amerikaanse leger heeft vergelijkbare overeenkomsten met meer dan 350 grote bedrijven in de Verenigde Staten. Hiermee wil het leger aan soldaten langetermijn carrièremogelijkheden bieden na hun militaire dienst.

Booz Allen heeft een langdurige reputatie als leidende werkgever van voormalig militair personeel, en vanwege zijn ondersteuning voor veteranen en gewonde soldaten. De firma werd door G.I. Jobs magazine benoemd tot de beste militairvriendelijke werkgever van 2011.

Nieuws