Alvarex & Marsal versterkt Transactions Advisory

27 oktober 2010 Consultancy.nl

Alvarez & Marsal (A&M), het internationale financial advisory bureau, heeft haar Europese Transaction Advisory Group (TAG) versterkt door een nieuwe Managing Director en twee Associates aan te stellen. De nieuwe werknemers van Alvarez & Marsal  komen van KPMG Advisory en PricewaterhouseCoopers.

Joop de Hoogh: Managing Director

Joop de Hoogh zal zich focussen op het helpen van pan-Europese klanten van A&M, en zal werken vanuit Amsterdam en Londen.

Deze aanstelling volgt op een grotere vraag van private equity-sponsors en strategische verwervers in Europa naar een gedifferentieerd aanbod in boekenonderzoek, dat operationeel-, financieel- en belastingboekenonderzoek combineert. Joop de Hoogh heeft meer dan 17 jaar ervaring, waaronder een decennium in het leveren van financieel boekenonderzoek en transactieadviesdiensten aan private equity-bedrijven en corporaties. De Hoogh heeft bij talrijke complexe Europese cross-borderacquisities, afstotingen en herfinancieringen geadviseerd, voornamelijk in de olie- en gasindustrie. Voordat hij bij A&M kwam werken heeft De Hoogh de olie- en gassectorgroep bij KPMG Advisory in Nederland geleid. Hij werkte meerdere jaren met Shell Exploration and Production.
 
Joop de Hoogh zei: “Wanneer de transactievolumes sterk toenemen in industrieën als olie en gas, willen kopers in toenemende mate hun mogelijkheden om waarde te creëren maximaliseren. Om positieve returns te genereren vanuit een willekeurige acquisitie in deze omgeving, is het noodzakelijk om de core operations en business drivers tijdens het boekenonderzoek volledig te begrijpen. Dit is iets waarin A&M zich onderscheidt van anderen, door ons geïntegreerd dienstenaanbod.”

Twee nieuwe Associates

Het Alvarez & Marsal Europese TAG-kantoor verwelkomt tevens twee nieuwe Associates in het team: Raluca Panican, die van KPMG komt, en Thomas Ferry van PwC.

Alvaraz & Marsal: bekend van de Lehman Brothers afwikkeling

Alvarez & Marsal is het afgelopen jaar veelvuldig in het nieuws geweest door haar rol in de afwikkeling van de faillissementszaak van Lehman Brothers in de VS en Europa. Het financial advisory bureau heeft honderden miljoenen aan fees geincasseerd. Mid september bedroegen de totale Lehman Brothers fees aan externe adviseurs meer dan $2 miljard.

Nieuws