Altran wint advies en ingenieursopdracht bij APTS

08 juni 2011 Consultancy.nl

Altran Nederland en Altran Praxis uit de UK hebben een grote opdracht gewonnen. Circa 40 consultants van het adviesbureau, bestaande uit consultants en ingenieurs, gaan een veiligheid kritisch controlesysteem ontwikkelen voor een nieuwe ‘guided’ voertuig van transportbedrijf APTS.

APTS is onderdeel van de VDL Groep. Na een zeer competitief offertetraject is het project toegekend aan een 40-man sterk team samengesteld uit ingenieurs van Altran Nederland en Altran Praxis uit de UK. APTS/VDL Groep heeft Altran verkozen op basis van haar mogelijkheid om een geïntegreerde internationaal technisch-hoogwaardige oplossing te leveren. Altran bezit veel kennis op het gehele gebied van de ontwikkeling van embedded en kritische software en laat middels het verkrijgen van dit project zien dat zij in staat is deze kennis in internationaal verband aan te wenden voor opdrachtgevers.

APTS ontwikkelt, produceert en verkoopt hoge kwaliteits transportsystemen voor de publieke sector. De eerste voertuigen zullen in Douai (Noord-Frankrijk) worden ingezet. Het miljoenencontract omvat de ontwikkeling en het beheer van een veiligheid kritisch systeem voor dit innovatieve voertuig. Het project zal gezamenlijk worden uitgevoerd door ingenieurs van APTS, Altran Praxis (UK) en Altran Nederland.

Het nieuwe voertuig werkt op dezelfde wijze als een traditionele tram maar volgt geen rails maar een voorgeprogrammeerde route middels magneten in de weg. Hierdoor is het mogelijk snel routes uit te rollen of aan te passen zonder storingen. “Voor dit project is het hoogst haalbare niveau van expertise nodig om te komen tot een succesvolle en veilige oplevering van dit innovatieve transportsysteem”, aldus ir. Ruud Bouwman, directeur APTS. “Altran blijkt in staat om een team te leveren met de juiste combinatie van benodigde expertise en kennis van de lokale omstandigheden om dit project uitvoerbaar te maken”.

Keith Williams (Executive Director – Embedded & Critical Systems Altran Group): “Dit is een fantastisch project voor ons en reflecteert de unieke expertise die wij hebben op de internationale engineering markt. De transport sector is een dynamische omgeving waar technologie nieuwe innovaties en ontwikkelingen mogelijk maakt. Altran is zich bewust van het belang van dit project voor APTS en ik ben er trots op dat Altran de opdracht heeft gekregen om dit veiligheid kritisch systeem turn-key te leveren”.

Nieuws