Altran sluit samenwerking met The Green Source

19 april 2011 Consultancy.nl

Altran heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het duurzame innovatiebedrijf The Green Source. The Green Soruce is de duurzame tak van The Source, dat zich richt op het faciliteren van vernieuwing en innovatie binnen bedrijfsleven en overheid. The Source is in 2005 opgericht door prins Maurits van Oranje en ondernemer Felix van der Houwen.

Altran en The Green Source gaan samenwerken op het gebied van duurzaamheid en energie, in het bijzonder de ontwikkelingen met betrekking tot waste-to-energy. Zowel nationaal als internationaal worden marktkansen bij bedrijven en overheden op gebied van energiewinning uit biomassa en afval geïdentificeerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een innovatieve technologie van het ontwikkelingsbedrijf GET, die heterogeen afval in hoogwaardige lokaal bruikbare brandstof omzet. Deze brandstof kan later omgezet worden in groene elektriciteit (bio-WKK) of in bepaalde gevallen als transportbrandstof gebruikt worden.

De eerste concrete opdracht is al binnen: binnenkort start Altran in Ghana met een feasibility study om huishoudelijk- en ziekenhuisafval om te zetten in energie. Hierbij is tevens financieringsmaatschappij FMO en het African Tiger Fund van de heer Wientjes betrokken.

Project bij KLM Catering Services
Altran en The Green Source hebben in het verleden al met elkaar gewerkt. Zo waren beide partijen eerder betrokken bij een project voor KLM Catering Services.

Over The Source
The Source is een adviesbureau dat zich richt op het faciliteren van vernieuwing en innovatie binnen bedrijfsleven en overheid, een innovatiekatalysator. The Green Source brengt ideeën naar de markt of verkoopt innovatieconcepten aan organisaties of overheden. Ook bezit het bedrijf het intellectueel eigendom van honderden ideeën die klaar liggen om op de markt te worden gebracht.

Nieuws