Altran ondersteunt MKBs met gratis adviesdiensten

22 april 2011 Consultancy.nl

Altran heeft afgelopen jaar 33 Franse MKB’s ondersteund met gratis adviesdiensten op het gebied van management consulting en innovatie. Dit vrijwilligerswerk past in het sociale verantwoordelijkheid-beleid van Altran.

Het adviesbureau wil hiermee innovatie bevorderen en MKB’s de kans geven om technologische doorbraken te realiseren. Het onbetaalde werk is onderdeel van een groter pact in Frankrijk, dat ondersteund wordt door een meerderheid van de Franse multinationals.

Andere grote Franse multinationals die MKB’s hebben ondersteund zijn: Total (met 42 projecten), Areva (18), BNP Paribas (16), Schneider Electric (15) en EDF (15).

In maart 2009 tekende Altran het ‘International Small Medium Enterprise Pact’, een overeenkomst tussen grote Franse corporaties om kleine en middelgrote firma’s in Frankrijk te ondersteunen. Altran heeft sindsdien consulting services, accommodatiesupport en engineeringexpertise geleverd aan de MKB’s.

Een overzicht van de 33 MKB projecten

De 33 MKB-ondersteuningsprojecten van Altran waren zeer divers. Bij de helft van de plannen ging het om strategische assistentie voor bedrijven die zich op de Indiase markt en op bepaalde specifieke sectoren richten. Hierbij gaf Altran leiding en was het adviesbureau verantwoordelijk voor het identificeren van potentiële partnerships en fusie- en overnamedoelen. Bovendien adviseerde Altran de bedrijven over versterking van hun exportstrategieën in de doelmarkten.

De andere helft van de projecten was gericht op het leveren van accommodatieservices en subject matter expertise aan bedrijven. Altran gaf bijvoorbeeld advies over medische vaardigheden in de Verenigde Staten, aeronautische expertise in Brazilië, IT-beveiliging in het Verenigd Koninkrijk en massamarketing in Spanje.

Nieuws