Altran adviseur ontwikkelt leugendetector voor CVs

09 november 2010 Consultancy.nl

Altran adviseur David Goldenberg heeft een ingenieus online platform ontwikkeld dat toelaat om CV’s naar waarheidsgetrouwheid te valideren. Het initiatief genaamd CVTrust, dat vanaf oprichting door zijn werkgever Altran is gesteund, heeft de prijs “Jonge Ondernemer van het Jaar” in de nationale Belgische ondernemingsplanwedstrijd gewonnen. Altran heeft het systeem al in gebruik genomen en steunt de intrapreneur met de verdere ontwikkeling en marketing van de dienstverlening.

“Het was een gesprek met een sollicitant bij Altran dat me aan het denken gezet heeft”, verklaart David Goldenberg de oorsprong van zijn pionierend concept. “De persoon die ik toen voor mij had strookte niet met zijn indrukwekkende CV en, inderdaad, een controle wees uit dat hij over praktisch alles gelogen had. Europese studies hebben trouwens uitgewezen dat 20 à 50 % van de cv’s niet trouw zijn aan de realiteit.” Zo kwam hij op het idee om een transparante online web oplossing aan te bieden waarop sollicitanten via doorgestuurde links hun ervaring en opleidingen bij hun vorige werknemers en scholen kunnen laten valideren.

Wie een job zoekt, creëert zo een voorsprong aan de hand van een geloofwaardig CV, terwijl recruitment professionals, tijd én geld besparen door – helemaal aan het begin van het selectieproces, nog voor de interviews – een schifting te maken via CVTrust’s tool. “Een oplossing die voor bedrijven als Altran ‐ die onafgebroken vers talent aanwerven om hun business groeibusiness groei te ondersteunen ‐ van onschatbare waarde is”, besluit een enthousiaste Philippe Vranckx.

Altran ondersteunt CVTrust
“Om ons menselijk kapitaal te verstevigen met gediversifieerde, kwalitatieve en inventieve profielen,stimuleren wij voortdurend intrapreneurship en creativiteit binnen ons bedrijf”, vertelt Philippe Vranckx, Human Resources Director van Altran Benelux. “Projecten als deze tonen aan dat we innovatie even grondig als permanent aanmoedigen, zeker wanneer men beseft dat Altran ‐ op Europees niveau nog wel ‐ één van de eerste klanten van CVTrust was.”

Nieuws