Altran Innovation Awards: Top 3 innovatieve producten

20 januari 2011 Consultancy.nl

Altran, een van de marktleiders op het gebied van innovatie, heeft de drie winnaars aangekondigd van zijn interne innovatiecompetitie: interactieve diensten voor digitale TV, een buurt-tracker voor energieconsumptie en een GPS-bril. De wedstrijd werd gelanceerd in september 2010 en stond open voor alle Altran Group-werknemers. De winnaars werden beoordeeld op zowel technische als commerciële selectiecriteria. De innovaties zullen naar verwachting succesvol worden geïntroduceerd in consumenten- en industriële markten.

Het initiatief gaf Altran-werknemers de mogelijkheid om hun creativiteit te uiten en hun rol als innovators die hun klanten verder helpen te demonstreren. 300 projecten werden geregistreerd. Elke winnaar krijgt van het adviesbureau de mogelijkheid om zijn of haar idee te ontwikkelen en op de markt te brengen, en deelt in de eventuele royalty’s. Altran zal elk project helpen testen, en de prijswinnaars kunnen een training naar keuze volgen op het prestigieuze MIT (Massachusetts Institute of Technology).

Een samenvatting van de drie winnende projecten:

TV Pattern – Raphaël Randaxhe (België)
Stel je voor dat je op de bank een film kijkt. Je ziet een nieuwe BMW in beeld en bent er erg door gecharmeerd. Met een klik op de afstandsbediening pauzeer je de film en open je een pagina met alle kenmerken van de auto. Je kunt zelfs een testrit boeken! De innovatie achter TV Pattern ligt in het feit dat gebruikers real-time informatie kunnen aanvragen over producten of diensten.

Altran Innovation Awards

 

GreenEverywhere - Rui Barata (Spanje)
GreenEverywhere is een applicatie die de energieconsumptie bijhoudt voor een aangewezen buurt. De informatie zal real-time beschikbaar zijn op diverse platforms (web, mobile…). De vernieuwing ligt in de (besparings)competitie die kan worden gestart door de leden van die buurtgemeenschap! Dit competitie-element zal energiebesparing aanmoedigen. Bovendien kunnen overheden en energieleveranciers prijzen aanbieden voor de meest efficiënte buurtbewoner.

Altran - GreenEverywhere


GPS-bril - Christian Maldamé & Marwan Kashef (Zwitserland)
Verbind je smartphone met GPS aan een GPS-bril die informatie over je omgeving recht voor je ogen kan afbeelden. Deze vorm van head-up display kan routebeschrijvingen aanbieden, toeristeninformatie, nabijgelegen promoties... enzovoorts. Dit is één van de manieren waarop een aangevulde realiteit ons dagelijkse leven kan verrijken. De potentiële toepassingen zijn talrijk, zowel op publiek als op militaire gebied.

GPS Bril

© iMAGINE - Fotolia.com

Nieuws

Meer nieuws over