Altran wint Energie en Milieuprijs voor mobiliteitsstrategie

26 juni 2011 Consultancy.nl

Elk jaar organiseert een consortium van bedrijven en instellingen in België de Energie en- Milieuprijs. Altran, adviesbureau op het gebied van innovatie en technologie, heeft dit jaar de “Eco-Booster” award gewonnen voor haar nieuwe mobiliteitsstrategie ‘SmartMove’. De Eco-Booster award wordt uitgereikt aan projecten waarvan de haalbaarheid en ROI al is bewezen. Het SmartMove programma is in april 2011 gelanceerd en is erg enthousiast onthaald door consultants. Daarnaast heeft het direct geleid tot een reductie in de Carbon footprint van het adviesbureau. 

Het ‘SmartMove’ programma van Altran:
Altran biedt een kant en klare ‘drie mobiliteiten’ pakket aan om stilletjes aan ieders mentaliteit en gewoonten voorgoed te veranderen. Het aangeboden mobiliteitspakket bestaat uit:
- Een abonnement voor het openbaar vervoer;
- Een vouwfiets en de nodige veiligheidsaccessoires;
- De ter beschikkingsstelling van gemeenschappelijke wagens

Anne‐Laure Demarcy, Consultant Milieu en Energie bij het adviesbureau en verantwoordelijke voor het SmartMove programma, is enorm opgetogen over dit succes: “Wij zijn erg blij dat het programma niet alleen door onze collega’s werdgewaardeerd, maar ook werd gehonoreerd met de Energie‐en Milieuprijs. Het is een mooie beloning voor de inzet van een volledig team waarvan ik hoop dat zij de mensen nog meer kunnen motiveren om hun mobiliteit te veranderen, binnen Altran of daarbuiten.”

Over de Energie en- Milieuprijs
De Energie en- Milieuprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan initiatieven van burgers, ondernemingen, openbare instellingen en non-profitorganisaties die stuk voor stuk op opmerkelijke wijze bijdragen tot het beheer en de bescherming van het milieu, de energie en het klimaat in België.

Nieuws

Meer nieuws over