Altran Belgie voorloper in energie en duurzaamheid

05 maart 2009 Consultancy.nl

Altran België is een voorloper op het gebied van energie en duurzaamheid. De verschillende Altran-entiteiten in België hebben ongeveer een jaar geleden een grote stap gezet in de richting van duurzame bedrijfsvoering door de lancering van hun ‘Ecodyn’-project. Na de uitstekende resultaten van het eerste jaar heeft het Brussels Institute for Management of the Environment (IBGE-BIM), waakhond op het gebied van energie en duurzaamheid, Altran geaccrediteerd met het label “Eco-dynamic company”.

Verschillende duurzame initiatieven

Altran heeft veel verschillende initiatieven opgezet, zoals een gemeenschappelijk mobiliteitsplan, nieuwe communicatiemiddelen, groen vastgoed, verbeteringen in de omgang met afval, groene ICT, enzovoorts. De eerste resultaten zijn uitstekend: kostenreductie en tegelijkertijd het “Eco-dynamic company”-label dat ieder bedrijf dat meedeed met het project kreeg.

Advies op het gebied van duurzaamheid

Door het Ecodyn-project werd Altran tevens één van de adviesbureaus die worden erkend en ondersteund voor IBGE-BIM, om andere bedrijven te helpen bij hun eigen zoektocht naar duurzaamheid. Altran heeft aangekondigd dat het zich in de komende jaren meer gaat richten op adviesdiensten op het gebied van duurzaamheid.

Nieuws

Meer nieuws over