Altran: auto belangrijke oorzaak van klimaat opwarming

19 januari 2011 Consultancy.nl

74% van Belgische consumenten zijn van mening dat de traditionele auto de derde belangrijkste oorzaak is voor de opwarming van het klimaat. Mannen (63% van de ondervraagde mannelijke groep) zijn er bovendien opmerkelijk meer van overtuigd dan vrouwen (43% van de vrouwelijke groep) dat fossiele brandstoffen een van de grootste veroorzakers van de opwarming zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Altran onder 500 respondenten naar aanleiding van de 89ste “European Motor Show Brussels”.

Niet minder dan 32% van de testgroep overweegt dan ook om een hybride wagen te kopen, terwijl 22 % bereid is te kiezen voor een elektrisch model.

Meer dan de helft van de ondervraagden zijn ervan overtuigd dat tegen 2020 de traditionele brandstoffen vervangen zullen worden door elektriciteit (69%) en biobrandstof (61%). Veertig procent van de representatieve steekgroep gelooft bovendien dat het binnen 10 jaar mogelijk zal zijn om te rijden met een wagen, aangedreven door waterstof. Daarnaast zou 44% van hen (53% van de ondervraagde vrouwen tegenover 35% van de mannen) kiezen voor een auto die rijdt op zonneenergie.

Enkel de industrie (86%) en de ontbossing (80%) worden als nog grotere boosdoeners aanzien voor de klimaatopwarming, dan de autovervuiling. Op de vierde en vijfde plaats prijken voorts respectievelijk het energieverbruik van de bedrijfswereld (64%) en de natuurlijke evolutie van het klimaat (62%), terwijl ook 1 op 5 Belgen menen dat ons vleesverbruik een aanzienlijke negatieve impact heeft op het milieu.

Nieuws