Adviseurs prijzen crisismanagement aanpak van Alphen

19 april 2011 Consultancy.nl

De optredens van bestuurders en gezagsdrager na de schietpartij in Alphen aan den Rijn waren voorbeeldig. Ook de communicatie vanuit gemeente, politie en justitie verliep lovenswaardig. Dat constateren adviseurs op het gebied van crisismanagement en communicatie in een artikel op Binnenlands Bestuur.

Hendrieneke Bolhaar, consultant crisiscommunicatie bij adviesbureau Berenschot, noemt de manier waarop gemeente, politie en justitie na het bloedbad naar buiten trad ''een best practice-crisiscommunicatie. Iedereen deed wat hij moest doen op het juiste moment, en vanuit zijn eigen expertise''.

Gedragsdeskundige Christine Swankhuisen van Tabula Rasa Consultancy prijst de informatievoorziening rond Alphen als ''kalm, sterk en geloofwaardig.''

Lof voor burgemeester Bas Eenhoorn en hoofdofficier van justitie Kitty Nooy
Swankhuisen heeft ook veel lof voor de optredens van waarnemend burgemeester Bas Eenhoorn en hoofdofficier van justitie Kitty Nooy.''Eenhoorn bleef feitelijk, betrokken en liet zich niet meeslepen door zijn emoties. Hij maakte zaken niet groter dan ze waren, zeker zo lang hij nog niet precies wist wat er speelde.Over het optreden van Nooy zegt ze: "Het was goed dat zo'n open indruk maakte. Ze vertelde wat ze moest vertellen en legde uit waarom ze sommige dingen niet kón vertellen. Veel leden van het Openbaar Ministerie geven in dergelijke situaties helemaal geen commentaar."

Nieuws