The Brown Paper Company koopt De Fietsfabriek

29 juni 2010 Consultancy.nl

Organisatieadviesbureau The Brown Paper Company heeft een opmerkelijke overname gepleegd – het heeft de Amsterdamse fietsenmaker ‘De Fietsfabriek’ overgekocht. De Fietsfabriek kampte met financiële problemen en dreigde zonder externe hulp failliet te gaan. De vestigingen in Amsterdam gaan deze week weer open.

De twee oprichters van de Fietsfabriek zullen na de doorstart in dienst blijven. Met de overige medewerkers wordt nog gesproken. Volgens Wessel Berkman, de oprichter van The Brown Paper Company, zullen dealers en franchisehouders zo snel mogelijk worden benaderd voor gesprekken. Hetzelfde geldt voor de de fabriek in Turkije, waar de fietsen worden gemaakt.

Verplichtingen naar oude klanten worden overgenomen: “Iedereen die kan aantonen dat hij een fiets bij ons heeft besteld of in reparatie heeft gegeven, zullen we helpen” aldus Berkman.

Al ruim voor het faillissement van De Fietsfabriek probeerde het adviesbureau het bedrijf te redden door een akkoord te sluiten met schuldeisers. Doordat Triodos bank, waar de schulden voor het grootste gedeelte uitstaan, niet wilde meewerken is het plan mislukt. Nadat het bedrijf formeel failliet is verklaard, diende The Brown Paper Company een overnameplan in en is de doorstart bekrachtigd.

Nieuws

Meer nieuws over