Pentascope behoort tot de snelste groeiers van Europa

11 december 2003 Consultancy.nl

Adviesbureau Pentascope behoort voor het vierde achtereenvolgende jaar tot de snelste groeiers van Europa en Nederland. De Europese Top 500 'fast growing companies' komt tot stand op basis van onderzoek naar de (relatieve) toename van het aantal medewerkers gedurende de periode van 1997 tot en met 2002. Pentascope staat op plaats 103. De sterke groei van het adviesbureau is opvallend gezien het feit dat de adviesbranche kampt met sterk teruglopende cijfers.

'De Europese top 500 laat zien dat snelle groei met getalenteerde, innovatieve en risiconemende ondernemers te maken heeft en niet met branches of landen van vestiging' zegt Growth Plus, de organisator van deze lijst, in een persbericht. Bedrijven in de sector Industriële Producten & Diensten domineren de lijst (25%), gevolgd door Softwarebedrijven (17%) en aan diensten gerelateerde bedrijven (13%).

Hoewel Pentascope in 2002 een moeilijk jaar heeft gehad en afscheid heeft moeten nemen van een aantal mensen, zijn de prestaties vergeleken met de branche opvallend. 'De kracht van het Pentascope netwerk blijkt steeds weer', aldus Lambert Pater. 'We zijn er met elkaar in geslaagd dat ook degenen die zijn vertrokken, uiteindelijk met een glimlach de organisatie verlaten. Integriteit en respect moet je vooral ook tonen als het moeilijk is. Dat bindt mensen aan elkaar en aan de organisatie. Dat is een belangrijke voorwaarde voor succesvolle groei.'

Pentascope is in 1990 opgericht en heeft circa 250 mensen in dienst.

Nieuws