Adviesbureau LTP betaalt in natura voor overname

25 juli 2011 Consultancy.nl

Philips heeft haar mobiliteitscentrum in Drachten verkocht aan psychologisch adviesbureau LTP uit Amstelveen. Door deze overname krijgt LTP er twaalf baanbemiddelaars bij. Het adviesbureau telt hiermee zo'n 150 werknemers. Opmerkelijk is LTP in natura betaalt voor de overname in de vorm van adviesdiensten aan Philips. LTP gaat voor een onbekend bedrag baan bemiddelingsdiensten op het gebied van interne placements en outplacements leveren aan Philips.

Philips staat onder zware druk. Het technologiebedrijf heeft afgelopen kwartaal een verlies van €1,3 miljard geleden. Door de teleurstellende financiële resultaten gaat Philips reorganiseren en worden gedwongen ontslagen niet uitgesloten.

Het mobiliteitscentrum in Drachten begeleidt Philips-medewerkers die zijn ontslagen naar een nieuwe functie. Werknemers die zich binnen het elektronicaconcern willen oriënteren op een andere functie kunnen ook terecht bij het mobiliteitscentrum voor opleidingen en advies. Daarnaast kunnen medewerkers zich in het centrum opwerken indien ze onvoldoende gekwalificeerd zijn voor een functie. Het mobiliteitscentrum in Eindhoven blijft in handen van Philips.

Nieuws

Meer nieuws over