Adviesbureau DHV wint internationale prijs

30 september 2010 DHV

DHV wint met Ikonderzoekwater.nl internationale prijs

Het wervingsproject voor waterprofessionals Ikonderzoekwater.nl, een initiatief van strategisch wateradviseur Wouter Stapel bij  ingenieurs- en adviesbureau DHV, is internationaal in de prijzen gevallen. De International Water Association (IWA) heeft Ikonderzoekwater.nl uitverkozen tot beste marketing- en communicatieprogramma wereldwijd.

De IWA heeft op het World Water Congress in Montréal, Canada, in totaal in vijf categorieën prijzen uitgereikt. Ikonderzoekwater.nl heeft niet alleen de prijs gewonnen in de categorie voor het beste wervingsprogramma voor waterprofessionals, maar ook heeft de jury het project verkozen tot algemeen winnaar van de Marketing and Communications Award 2010.

Het programma is, in samenwerking met het Junior College Utrecht van de Universiteit Utrecht, opgezet om HAVO- en VWO-eindexamenleerlingen enthousiast te maken voor een wateropleiding. Groepjes leerlingen krijgen hierbij de gelegenheid om hun profielwerkstuk voor het eindexamen uit te voeren binnen een waterorganisatie, begeleid door waterdeskundigen. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de watervraagstukken als wateroverlast, verdroging, drinkwaterzuivering, veilige dijken, enzovoort.

“DHV laat zien hoe belangrijk het is jonge mensen aan te trekken voor de watervraagstukken. Ikonderzoekwater.nl zien we als een best practice van young professional wervingsprogramma’s”, aldus Walter Kling van de jury van de IWA, een wereldwijde netwerkorganisatie van 10.000 waterprofessionals. De jury is volgens hem vooral te spreken over het meetbare succes van Ikonderzoekwater.nl.

Afgelopen schooljaar deden 70 eindexamenleerlingen mee uit de provincie Utrecht, ondersteund door 20 leraren en 30 waterprofessionals van ingenieursbureaus, waterschappen en gemeenten en de provincie. Ikonderzoekwater.nl startte in 2008 succesvol op het Christelijk Lyceum Zeist. Het lopende schooljaar draait het programma naast de provincie Utrecht ook in de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Gelderland, Overijssel en Friesland.

Stapel: “De Nederlandse watersector verwacht over enkele jaren te kampen met duizenden onvervulbare vacatures op het gebied van watertechnologie en hoogwaterbescherming. Met Ikonderzoekwater.nl willen we meer eindexamenleerlingen inspireren voor een wateropleiding.”

Nieuws