DHV koopt luchtvaart adviesbureau InterVISTAS

10 oktober 2011 Consultancy.nl

Advies- en ingenieursbureau DHV Groep heeft per 6 oktober 2011 haar aandeel in de InterVISTAS Consulting Group uitgebreid van 50% naar 100% waardoor het luchtvaartadviesbureau een volledige dochtermaatschappij is geworden. Tot dusver was InterVISTAS gezamenlijk eigendom van de DHV Groep en Delcan Corporation uit Canada. InterVISTAS opereert wereldwijd met vestigingen in Canada, de Verenigde Staten, Groot‑Brittannië en Nederland.

“InterVISTAS past perfect binnen onze visie om een wereldspeler te zijn op het gebied van luchtvaartgerelateerde activiteiten”, aldus Bertrand van Ee, bestuursvoorzitter van de DHV Groep. De nieuwe eigendomsstructuur bevordert tevens de verdere samenwerking van InterVISTAS met NACO, Netherlands Airport Consultants, ook onderdeel van de DHV Groep.

De uitbreiding van het belang van de DHV Groep in InterVISTAS maakt deel uit van de gezamenlijke beslissing van de DHV Groep en Delcan om hun wegen te scheiden, nu de in 2002 vastgestelde strategische doelstellingen op het gebied van intelligente transportsystemen (ITS) en mondiale uitbreiding grotendeels zijn verwezenlijkt. Lopende projecten worden gewoon afgerond en beide bedrijven zijn van plan om in de toekomst op projectbasis te blijven samenwerken.

De uitbreiding van het belang in InterVISTAS past in de strategie van de DHV Groep, die bij voorkeur een volledig belang verwerft in de bedrijven waarin het investeert.

Opdrachten van InterVISTAS
Op dit moment adviseert InterVISTAS Skopje Airport in Macedonië over een concessieverlening voor de exploitatie van de luchthaven en in Jordanië Queen Alia International Airport over privatisering van de luchthaven. In Nederland is het bedrijf betrokken bij de commerciële doorstart van de voormalige militaire vliegbasis Twente. In Canada betreft een recent project van InterVISTAS de uitbreiding van het Transit Without Visa program. In het kader hiervan werd een proef uitgevoerd om transitpassagiers uit China gemakkelijker via luchthavens in Canada te laten doorreizen. Uit de door InterVISTAS ontwikkelde businesscase, die in opdracht van de grote Canadese luchthavens werd opgesteld, bleek dat luchtvaartmaatschappijen, luchthavens en andere partijen hiermee in totaal ruim 70 miljoen dollar op jaarbasis kunnen verdienen. De luchthavens van Toronto en Vancouver hebben dankzij het programma nieuwe vluchten aangetrokken en het volume aan transitpassagiers zien stijgen.

Daarnaast werkt InterVISTAS samen met diverse luchthavens in Noord-Amerika voor de ontwikkeling van nieuwe diensten. Hierbij gaat het om luchthavens die variëren in volume van 20.000 tot 35 miljoen passagiersbewegingen, zoals Houston Airports, Toronto Pearson, Denver, Minneapolis-St. Paul en Comox (BC). Dit heeft voor deze luchthavens geresulteerd in nieuwe diensten op het gebied van passagiers- en vrachtverkeer.

Over InterVISTAS
InterVISTAS is een adviesbureau op luchtvaartgebied dat wereldwijd actief is voor luchthavens en luchtvaartmaatschappijen. De onderneming heeft 100 gespecialiseerde consultants in dienst en beschikt over kantoren in de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië en Nederland. InterVISTAS is voornamelijk actief in Noord-Amerika, Azië, (Oost-) Europa en het Midden-Oosten.

Nieuws

Meer nieuws over