ADP neemt payroll-activiteiten Logica Nederland over

19 juli 2010 Logica

Salaris- en HR-dienstverlener ADP Nederland BV neemt de payroll-activiteiten van Logica Nederland over. Beide organisaties ondertekenden hiervoor vandaag een overeenkomst. Met de overname versterkt ADP zijn organisatie met ongeveer tachtig professionals op het vlak van payroll, account management en productontwikkeling. ADP neemt de payroll-activiteiten voor zo’n 260 klanten over, die gebruik maken van de P&I- en PMS/PayFact-platformen. De overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid en wordt per direct geëffectueerd.

Logica Nederland richt zich hiermee volledig op de markt voor HR Business Process Outsourcing (HR BPO) bij grote ondernemingen. Bij deze vorm van uitbesteding neemt Logica grote delen van de HR-werkzaamheden over, waarbij de focus ligt op het gebruik van SAP- en Oracle-technologie. Door de P&I- en PMS/PayFact payroll-activiteiten bij een specialist als ADP onder te brengen is continuering van deze dienstverlening aan klanten van Logica Nederland gewaarborgd. Zij kunnen voortaan gebruikmaken van de diepgaande, specialistische kennis en goede service van ADP op dit gebied.

Strategie
De overeenkomst past binnen de strategie van ADP om zijn marktpositie in Nederland verder te verstevigen. Met de overname realiseert het bedrijf verdere groei in het midden- en grootbedrijf en de zorgsector. “Zowel ADP als adviesbureau Logica zijn internationaal opererende organisaties die draaien om service, om de klant en om technologie,” zegt Hein Brockhoff, algemeen directeur van ADP Nederland. “Wij zijn ervan overtuigd dat zowel onze nieuwe klanten als onze nieuwe collega’s zich snel thuis zullen voelen. Klanten profiteren van de internationale kennis en schaalgrootte van ADP. Gekoppeld aan onze focus op service, weet ik zeker dat we van de overname een succes gaan maken.”

“Steeds meer klanten nemen de stap om niet-strategische HR-processen in handen van derden te leggen,” zegt Wilbert Kieboom, CEO van Logica Benelux. “Zij vragen daarbij om dienstverleners die zowel kennis van ICT als van hun bedrijfsvoering en markten hebben. ADP is een van de grote spelers op het gebied van salarisverwerking en een betrouwbare partner voor onze klanten. Bovendien is ADP voor onze collega’s een zeer goede nieuwe werkgever. Overigens blijft Logica buiten Nederland wel actief in het verder uitbouwen van haar aanzienlijke payroll-activiteiten.”

Amstelveen
De werknemers van het payroll-onderdeel van Logica Nederland, nu werkzaam in Amstelveen, verhuizen naar een nieuw te openen ADP-kantoor in de omgeving van Amsterdam. Marco Kootstra, een van de directieleden van ADP, krijgt de dagelijkse leiding. ADP zal zich met name richten op het waarborgen van de stabiliteit van de organisatie en de continuïteit van de professionele dienstverlening aan de klanten.

De financiële omvang van de transactie wordt niet bekendgemaakt.

Nieuws