Omzet KPMG naar 24,8 miljard, gestuwd door Advisory

11 december 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KPMG heeft wereldwijd een recordomzet geboekt, circa 6% hoger dan zijn omzet in het voorgaande jaar. De consultancy praktijk, bekend als Advisory, was opnieuw de sterkste presteerder, en groeide met dubbele cijfers in het fiscale jaar dat op 30 september 2014 eindigde.

In het fiscale jaar 2013 boekte KPMG een omzet van $23,4 miljard, een groeipercentage van 2% ten opzichte van FY2012. Als gevolg van een sterk jaar, wist het Big 4 accountancy- en adviesbureau zijn groei in het afgelopen boekjaar te versnellen. De algehele omzet bedroeg $24,8 miljard, een groei van 6,3%, waarbij de Amerika en EMEA regio’s de grootste bijdrage leverden. In Europa was de groei voornamelijk sterk in Ierland, Spanje, Zwitserland en de UK. Vergeleken met 2006, acht jaar geleden, is de omzet van het advieskantoor gestegen met bijna 50%, onthult een analyse van Consultancy.nl.

Wereldwijde omzet ontwikkeling KPMG

Vergelijkbaar met voorgaande jaren was Advisory de grootste groeier van KPMG’s drie core business functies, en groeide met 10,4% naar $9,1 miljard, van 6,5% in FY2013. Binnen Advisory toonden alle practices goede prestaties, met 9,6% groei voor Management Consulting, 12,3% voor Risk Consulting en 10,8% voor Transactions & Restructuring. Een vergelijking in groei tussen 2006 en 2014 toont dat Advisory uitgebreid is met 72%, fors hoger dan Audit (27%), en het groeipercentage van Tax (58%).

Groei KPMG FY

Acquisities
De groei van Advisory werd tevens gedreven door een aantal high profile acquisities, waaronder AXIA Consulting (Workday Consulting), Stratley (Duitse chemicaliënspecialist), St. Charles Capital (Corporate Finance) en P3 Consulting en Oubera Solutions (cybersecurity). Andere grote bedrijfsbrede acquisities waren die van Rothstein Kass in Amerika, en onlangs werd IT-dienstverlener Crimsonwing geacquireerd, al valt laatsgenoemde transactie formeel in boekjaar FY15. De groei had zelfs hoger kunnen zijn als KPMG ook Roland Berger had aangetrokken – het bureau bood op het Duitse strategy consultancybureau, en verloor uiteindelijk van een hoger bod van rivaal EY, die op zijn beurt ook met lege handen bleef aangezien het bureau besloot onafhankelijk te blijven.

KPMG’s wereldwijde personeel groeide met bijna 7.000 over 162,000 personeelsleden, een record voor KPMG. “De kwaliteit en breedte van professionele diensten die wij aanbieden, gecombineerd met significante investeringen die we gedaan hebben om onze diensten en mogelijkheden te versterken en vergroten, heeft ons de mogelijkheid gegeven om een sterke en duurzame groei te behalen in 2014,” zegt John Veihmeyer, Chairman van KPMG International.

John Veihmeyer KPMG

KPMG zegt optimistisch te zijn over zijn toekomst. Het accountants- en adviesbureau is goed geplaatst als leidende keuze voor talent, en daarnaast kapitaliseert het bureau succesvol opkomende trends, via innovatie en de uitvoering van een grootschalig bedrijfsbrede, wereldwijde investeringsprogramma van $1 miljard voor de komende vijf jaar, aldus Veihmeyer.