KPMG sluit analytics en tech alliantie met McLaren Group

09 december 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

KPMG en McLaren Group hebben een 10-jarige alliantie aangekondigd om hun audit- en adviesdiensten te transformeren in een unieke reeks van adviesdiensten door McLaren Applied Technologies’ analytics en technologie toe te passen op KPMG’s audit- en adviesdiensten. Als gevolg van het partnership zal KPMG ‘Pioneer’ Innovation Partner worden van McLaren.

Zakelijk dienstverlener KPMG en high-technology en sportorganisatie McLaren Group hebben een strategische alliantie bekendgemaakt om hun professionele diensten te transformeren. De alliantie gaat McLaren Applied Technologies’ (MAT) voorspellende analytics en technologie toepassen op de audit- en adviesdiensten van KPMG, om een unieke reeks van consultancydiensten te ontwikkelen. Deze diensten zullen KPMG’S consultancyexpertise en zakelijk inzicht combineren met McLaren’s sterke technische kennis en prestatiecultuur, stelt het adviesbureau.

KPMG en McLaren Group vormen partnership

KPMG’s beslissing om een partnership aan te gaan ligt in lijn met zijn strategie om te investeren in data-, analytics- en technologische expertise, door zijn eigen digitale platform te bouwen en strategische allianties te vormen met belangrijke partners. Voor de McLaren Group zal de alliantie de mogelijkheid bieden om hun toepassingen van analytics-, technologie- en ontwerpexpertise uit te breiden naar andere sectoren.

De twee bedrijven zijn akkoord gegaan met een 10-jarig partnership, waarbij KPMG de ‘Pioneer’ Innovation Partner van McLaren Group wordt.

Simon Collins - KPMG & Ron Dennis - McLaren Group

“Onze alliantie met McLaren biedt ons de mogelijkheid om de transformatie van onze audit- en adviesdiensten te versnellen. McLaren beschikt over uitgekiende en uitgebreide analytics en technologieën die gebruikt kunnen worden bij diverse zakelijke kwesties. Hetzelfde geldt voor onze adviesdiensten, waarbij wij geloven dat de toepassing van McLaren’s voorspellende analytics en know-how op bijvoorbeeld een complexe internationale supply chain, onze klanten zou kunnen helpen een grote stap voorwaarts te zetten met de diensten die zij hun klanten aanbieden”, zegt Simon Collins, UK Chairman van KPMG, over de alliantie.

“We hebben ervoor gekozen deze baanbrekende alliantie op te zetten om onze expertise in een geheel nieuwe markt in te zetten en onze snelle groei van McLaren Applied Technologies voort te zetten. Naast het feit dat KPMG een van de grootste audit- en adviesbureaus in de wereld is heeft KPMG ook een verdiende reputatie op het vlak van innovatie. Ik ben erg verheugd over de samenwerking en over de mogelijkheid om tastbare voordelen de leveren aan zowel KPMG en zijn klanten”, voegt Ron Dennis, Chief Executive en Chairman van de McLaren Group, toe.