Mercer neemt Zwitserse alternatives specialist over

05 december 2014 Consultancy.nl

De investeringstak van consultancybureau Mercer heeft SCM Strategic Capital Management gekocht, een Zwitserse specialistische private markten adviseur en aanbieder van gedelegeerde oplossingen. De overname zal Mercer’s capaciteit in alternatieve investeringen verder versterken. Details over de transactie zijn niet bekendgemaakt.

SCM Strategic Capital Management werd opgericht in 1996 in Zwitserland, en is een onafhankelijke institutionele investeringsadviseur met een focus op private equity, real estate en infrastructuur. Sinds de oprichting investeerde SCM circa $11 miljard in ‘private market placements’. Het bedrijf heeft kantoren in Luxemburg, Hong Kong en Seoul.

In lijn met zijn ambitie om een boost te geven aan zijn alternatieve investeringsbusiness* - een opkomend gebied in de wereldwijde institutionele markt – heeft Mercer Investments besloten om SCM Strategic Capital Management over te nemen. De deal zal Mercer’s advisory- en investment management capaciteiten versterken, gedurende alle fases van de investeringslevenscyclus, waaronder ‘decision analysis’, ‘risk management’, en ‘investment monitoring’. “Onze investeringsklanten zoeken steeds vaker naar advisering omtrent alternatieve investeringsstrategieën, door ofwel een afgestemd portfolio ofwel een gedelegeerde oplossing, en SCM vormt een uitstekende toevoeging aan Mercer’s alternatieve capaciteiten, die alom gewaardeerd worden”, zegt Phil de Cristo van Mercer Investments.

Mercer koopt SCM

Als onderdeel van deze transactie zal het gehele SCM investeringsteam zich bij Mercer voegen in Zwitserland. De nieuwe gezamenlijke unit zal geleid worden door Stefan Hepp, oprichter van SCM en tegenwoordig Global Business Leader Private Markets bij Mercer, en Ralph Aerni, CIO van SCM, die Global Co-CIO Private Markets bij Mercer wordt, tezamen met Mike Forestner, die momenteel Director of Private Markets is bij Mercer.

“Door SCM’s platform in Zwitserland en hun doorgewinterde investeringsteam kunnen wij met onze klanten blijven samenwerken om superieure resultaten te leveren en het hoge niveau van dienstverlening te handhaven dat onze reputatie kenmerkt”, zegt Hepp. “De combinatie van SCM en Mercer zal resulteren in een werkelijk wereldwijd platform met een substantiële stijging in manager research en investment management capaciteiten en zorgt ervoor dat wij ESG-ratings binnen het due diligence proces kunnen integreren. Mercer en SCM hanteren soortgelijke waarden en delen de passie voor excellentie en het leveren van superieure inzichten en oplossingen binnen de alternatieve markt.”

De transactie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2015 afgerond worden, afhankelijk van wettelijke goedkeuringen.

* Mercer Investments heeft momenteel meer dan $108 miljard aan activa in beheer, waaronder $13 miljard in alternatieve activa.

Nieuws

Meer nieuws over