Oliver Wyman partner wordt CRO van BNY Mellon

14 november 2014 Consultancy.nl

Wereldwijd investeringsbedrijf BNY Mellon heeft James Wiener aangesteld als Senior Executive Vice President en Chief Risk Officer. Wiener is afkomstig van Oliver Wyman, waar hij Partner en Head was van de Noord-Amerikaanse Public Policy praktijk, en begint zijn nieuwe baan op 24 november 2014.

BNY Mellon is een wereldwijd investeringsmanagement- en investeringsdienstverlener die klanten helpt met het beheren van hun financiële activa. Het bedrijf werkt voor instellingen, corporaties en individuele investeerders in 35 landen en meer dan 100 markten.

Onlangs maakt BNY Mellon bekend dat het James Wiener per 24 november 2014 aan heeft gesteld als Senior Executive Vice President en Chief Risk Officer. Bij BNY Mellon zal Wiener de wereldwijde Risk and Compliance Group leiden. Hij zal de compliance en krediet, operationele en marktrisicofuncties overzien, en zal verder werken aan het uitbouwen van de risicomanagement dienstverlening van het bedrijf, waaronder strategie, geïntegreerde enterprise risk data, rapportages en analytics. Naast zijn nieuwe rol als Senior Executive VP en CRO krijgt Wiener ook een plek in het Executive Committee.

James Wiener - BNY Mellon

Wiener volgt Brian Rogan op, die met pensioen gaat, en zal rapporteren aan BNY Mellon’s Chairman en Chief Executive Officer Gerald Hassell en het Risk Committee van de Board of Directors. “Jim’s diepe en brede ervaring biedt hem een uniek begrip van de risicomanagementbenodigdheden en –verwachtingen van de publieke en private sectoren. Hij zal ons bedrijf voorzien van een sterk leiderschap, raad en visie op het continue doorlopende beheer van onze compliance- en krediet-, operationele en markrisicogebieden”, zegt Hassell.

Wiener voegt zich bij BNY Mellon van adviesbureau Oliver Wyman, waar hij werkzaam was als Partner en Head van de Noord-Amerikaanse Public Policy praktijk en lid van het bureau’s management committee. In zijn rol richtte hij zich op vaagstukken op het gebied van strategie, fusies en overnames, operations en finance. Daarvoor bekleedde hij verscheidene seniorrollen, waaronder Senior Partner en leider van de Noord-Amerikaanse Finance and Risk Management praktijk. Wiener kwam bij Oliver Wyman terecht in 1994 na het behalen van zijn PhD in Natuurkunde aan de Princeton University. Tevens beschikt hij over een bachelor in Natuurkunde van de University of Pennsylvania.

Nieuws

Meer nieuws over