Kevin McCarty nieuwe CEO van West Monroe Partners

31 oktober 2014 Consultancy.nl

Het Noord-Amerikaanse consultancykantoor West Monroe Partners heeft Kevin McCarty aangesteld als CEO, per 1 oktober. McCarty, die voorheen als President diende, vervangt Dean Fischer, die als CEO werkzaam was sinds de medeoprichting van het bureau in 2002. Fischer blijft verbonden aan West Monroe en is benoemd tot Executive Chairman.

West Monroe Partners werd in 2002 opgericht in Chicago door voormalige consultants van Arthur Andersen, waaronder Dean Fischer en Kevin McCarty. Onder hun leiding groeide het management en technologie consultancybureau sterk, in zowel grootte (tot meer dan 500 werknemers) en reputatie (bijv. op plek #37 in de 2014 editie van de Vault Consulting 50 ranking).

West Monroe Partners

Na meer dan 12 jaar aan het roer van West Monroe Partners besloot Dean Fischer onlangs om af te treden als CEO bij het adviesbureau. In de lijn der verwachting heeft het managementteam nu aangekondigd dat hij opgevolgd zal worden door Kevin McCarty, een consultancyveteraan met meer dan 20 jaar ervaring in het veld en één van de belangrijkste krachten achter West Monroe Partners’ groei. Voor de oprichting van West Monroe Partners werkte McCarty acht jaar bij Arthur Andersen in Chicago als Senior Manager in de Business Consulting praktijk. In 2013 benoemde Consulting Magazine hem tot een van de ‘Top 25 Consultants’ in de Excellence in Leadership categorie.

In zijn nieuwe rol wordt McCarty verantwoordelijk voor het uitzetten van de strategische koers en de implementatie daarvan. Daarnaast krijgt hij als belangrijke taak mee om de ambitieuze groeistrategie van het bureau in Noord-Amerika verder vorm te geven.

Kevin McCarty - Dean Fischer

Vertrekkende CEO Fischer zal actief blijven in het bedrijf, als Executive Chairman van de Board of Managers van het bureau. Hij zal tevens op parttime basis betrokken blijven in selectieve activiteiten gerelateerd aan strategische groei, juridische zaken, financiën, en overige adviesbehoeften op het gebied van klantrelaties, wereldwijd allianties en business development. “Een bedrijf vanaf de grond opbouwen met het karakter, de statigheid, en reputatie van het hedendaagse West Monroe Partners is erg bevredigend geweest. Maar, zelfs meer dan dat, was het enorm leuk om te doen”, zegt Fischer. “Het is voornamelijk belonend om onze mensen te zien groeien en ontwikkelen tot sterke leiders – en dat is nergens duidelijker dan in het leiderschap dat Kevin McCarty met zich meebrengt. En niet alleen aan ons bedrijf, maar ook aan onze klanten en ons beroep. Ik ben verheugd om te zien waar Kevin en onze leiders West Monroe Partners naartoe kunnen leiden de komende jaren.”

“Het is zowel een eer als een enorme verantwoordelijkheid om de stok over te nemen van Fischer. Ik zie ernaar uit om samen te werken met het bestuur om het bureau dat wij tien jaar geleden voor het eerst op een servetje schetsten, te blijven ontwikkelen”, zegt McCarty.

Nieuws

Meer nieuws over