Ronald van der Graaf van Grant Thornton naar Marktlink

08 oktober 2014 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Marktlink Fusies en Overnames, een onafhankelijke specialist op het gebied van fusies en overnames binnen de Nederlandse MKB markt, heeft zijn team versterkt met de aanstelling van Ronald van der Graaf. De kersverse Manager Corporate Finance is afkomstig van accountants- en advieskantoor Grant Thornton, waar hij de afgelopen twee jaar werkte als Senior Manager. In zijn nieuwe rol bij Marktlink zal Van der Graaf organisaties begeleiden bij het maken van strategische keuzes ten aanzien van fusies- en overname-, herstructurerings-, faillissements- en financieringsvraagstukken.

Ronald van der Graaf
In zijn voorlaatste functie was Ronald van der Graaf werkzaam bij accountants- en advieskantoor Grant Thornton, in de rol van Senior Manager Corporate Finance. Daar was hij twee jaar lang (2012-2014) verantwoordelijk voor diverse fusies- en overnametrajecten, financieringen en bedrijfswaarderingen.

In de negen jaren daarvoor (2003-2012) werkte Van Der Graaf als Adviseur bedrijfsovernames en bedrijfswaarderingen bij Diligence, een netwerk van zelfstandige fusie- en overnamespecialisten. In die periode begeleidde Van Der Graaf tal diverse fusies en overnames en zocht hij naar kapitaal ter financiering van deze trajecten. Ook bij Diligence was Van Der Graaf veelvuldig betrokken bij management buy outs (mbo’s), management buy ins (mbi’s) en bedrijfswaarderingen.

Ronald van der Graaf - Marktlink

Verder was Van Der Graaf in de periode daarvoor drie jaar werkzaam als Business Controller bij ArcelorMittal (voorheen Dikema & Chabot, waar hij verantwoordelijk was voor alle financieel-economische zaken. Zijn loopbaan begon hij bij IT dienstverlener EDS Group, waar Van der Graaf als Senior Business Consultant  en Practice Leader Finance Benelux de verantwoording droeg voor alle projecten op financieel-economisch gebied binnen de Benelux.

Ronald Van der Graaf heeft een uitgebreide opleidingsachtergrond. Na aanvankelijk een technische opleiding gevolgd te hebben volgde Van der Graaf in 1986 een MEAO opleiding, waarna ook een HEAO studie bedrijfseconomie en accountancy. In de periode daarna rondde hij meerdere postdoctorale opleidingen af: Register Accountant (RA) aan de Universiteit van Tilburg (1994), Register Controller (RC) aan de Vrije Universiteit te Amsterdam (1997) en Register Valuator (RV) aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam (2004). Bovendien volgde hij in datzelfde jaar een Executive Program in Management aan de Maastricht School of Management (MsM). 

Marktlink
Eerder dit jaar besloot Van der Graaf Grant Thornton te verruilen voor Marktlink, een onafhankelijke specialist op het gebied van fusies en overnames binnen het MKB. In zijn nieuwe rol bij Marktlink zal Van der Graaf organisaties begeleiden bij het maken van strategische keuzes ten aanzien van fusies- en overname- , herstructurerings- , faillissements- en financieringsvraagstukken. Marktlink is positief over de aanstelling van Van Der Graaf, die volgens hen “zeer goed in staat is om achter de cijfers te kijken en ondernemers te begeleiden in de strategische keuzes waar zij voor staan. Als sparringpartner van DGA’s voelt hij zich in de MKB-markt helemaal thuis”, aldus Marktlink in een persverklaring.