Arthur J. Gallagher & Co. koopt VS zorg consultancy

29 september 2014 Consultancy.nl

Arthur J. Gallagher & Co. heeft The Benfield Group gekocht, een in de VS gevestigde zorgorganisatie. Negen consultants van The Benfield Group uit kantoren in vier Amerikaanse steden zullen zich bij de wereldwijde zakelijke dienstverlener voegen. Financiële details over de transactie zijn niet vrijgegeven.

The Benfield Group, een zorg adviesbureau opgericht in 1989, biedt onderzoeks-, business en communicatie diensten aan zorgorganisaties binnen de Verenigde Staten. De organisatie werkt vanuit drie steden in de VSL St. Louis, Chicago, Washington D.C. en Atlanta. Met een footprint die zich uitstrekt over kantoren in 30 landen en met klantenservice capaciteit in meer dan 140 landen, is Arthur J. Gallagher & Co. een van de grootste zakelijke dienstverleners van de wereld. De organisatie is gespecialiseerd in assurantiebemiddeling en risk management diensten.

Arthur J Gallagher koopt Benfield

In lijn met zijn ambitie om zijn zorgbusiness in de VS een boost te geven, heeft Arthur J. Gallagher & Co. besloten om The Benfield Group te kopen. “Door zijn unieke aanbod, gespecialiseerde zorg, en servicegerichte cultuur, zal The Benfield Group een grote aanvulling zijn voor onze bestaande ‘employee benefit consulting’ capaciteiten”, zegt J. Patrick Gallagher Junior, Chairman, President en CEO van Arthur J. Gallagher & Co.

The Benfield Group zal blijven opereren vanuit hun huidige locaties. Mede-oprichters Chuck Reynolds en Scott Thompson zullen rapporteren aan William Ziebell, hoofd van Gallagher’s North Central employee benefit consulting and brokerage operaties. “Ik ben verheugd om Chuck, Scott en hun collega’s te verwelkomen binnen onze groeiende familie van professionals”, voegt J. Patrick Gallagher Junior.

Gallager---Reynolds---Thompson

UK uitbreiding
Eerder dit jaar (April 2014) breidde Arthur J. Gallagher & Co. zijn UK business significant uit met de overname van The Oval Group, naar verluidt voor een bedrag van ongeveer €254 miljoen. De gecombineerde operaties van Oval en Gallagher heeft meer dan 80 kantoren en 4.000 werknemers in de UK.

Nieuws

Meer nieuws over