Ex-Strategy& partners versterken Marakon in New York

29 september 2014 Consultancy.nl

Het wereldwijde strategie consulting bureau Marakon heeft zijn team uitgebreid met John Rolander en Srini Venkateswaran, twee voormalige partners van Booz & Company. Beide senior adviseurs besloten eerder dit jaar Booz te verlaten na de beslissing van het adviesbedrijf om zijn business te verkopen aan PwC

John Rolander heeft meer dan 30 jaar ervaring binnen de adviesbranche en is gespecialiseerd in vermogensbeheer en asset management, met specifieke expertise op het gebied van sales effectiviteit, verkoopstrategie, marketing en distributie. Voorheen werkte hij voor Booz & Company (het huidige Strategy&), waar hij diende als partner binnen de financial services praktijk van de organisatie. In de periode daarvoor werkte hij bij Katzenbach Partners (dat werd gekocht door Booz in april 2009) en voor The Boston Consulting Group. Zijn loopbaan begon in de ’80 er jaren bij The MAC Group in Londen, die werd overgenomen door Cap Gemini (nu Capgemini), waar hij de global financial services business tak leidde. Rolander behaalde een MBA aan de Columbia Business School, enen M.Div. aan de Harvard Divinity School, en een BA aan Yale College.

Marakon - Results that last

Marakon
Voordat hij zich bij Marakon voegde, werkte Srini Venkateswaran ongeveer vijf jaar bij Booz & Company, waar hij partner was en global leader van de digital financial services praktijk, en A.T. Kearney, waar hij ook de rol van partner bekleedde. Bij de twee consultancykantoren werkte hij aan tientallen projecten, waaronder positionering en strategieontwikkeling voor een bancaire vermogensbeheerder, postfusie strategie voor een wereldwijde vermogensbeheerder, strategische transformatie van hypotheekactiviteiten voor een geld-centrum bank, en due diligence voor M&A trajecten met betrekking tot credit cards en Merchant Acquiring. Daarvoor was hij director of corporate strategy bij Citi Cards en werkte hij acht jaar bij een ander consulting kantoor, Booz Allen Hamilton. Venkateswaran behaalde een MBA in Finance & Strategy aan de Columbia Business School en is gespecialiseerd in strategie, operations, M&A en organisatorische-effectiviteit.

New York
Zowel Rolander als Venkateswaran zullen zich voegen in Marakon’s kantoor in New York hoewel ze nauw samen zullen werken met consultants van de kantoren in Chicago, Boston en Londen. “We zijn verheugd om John en Srini bij Marakon te verwelkomen. Hun focus op vermogensbeheer ligt in lijn met de expertise die Marakon wil uitbouwen als onderdeel van ons bredere financiële dienstenaanbod”, zegt Mason Kissell, Director bij Marakon.

John Rolander - Srini Venkateswaran - Mason Kissell

Marakon is onderdeel van Charles River Associates* (CRA), een wereldwijd consultancybureau opgericht in 1965 dat gespecialiseerd is in geschillen, regelgeving, financiële- en management consulting. CRA heeft 13 kantoren in Noord-Amerika en zeven kantoren in Europa, waaronder een vestiging in Londen. 

* In juni 2009 nam Charles River Associates vrijwel in het geheel Marakon Associates over.

Nieuws

Meer nieuws over